Ayrılmak üzere olduğu eşi tarafından şiddete uğrayan ve arabası kurşunlanan Ayşegül Özarslan, “Ölmek istemiyorum” diyerek Twitter’dan yardım çağrısı yaptı.

Diken'deki habere göre, Eşi Erkan Uzun’un eski eşinden olan çocuklarını dövdüğü, bununla da kalmayıp ‘Kafalarına sıkarım‘ diye tehdit ettiğini söyleyen Ayşegül Özarslan, son olarak Uzun’un arabasını kurşunladığını yazdı. Hakimin, kamera görüntüleri olmasına rağmen Erkan Uzun’u serbest bıraktığını söyleyen Özarslan, sığınma evine yerleşmesine rağmen öldürülme korkusu yaşadığını anlattı.

“Çok korkuyoruz, ölmek istemiyoruz, ölmemize izin vermeyin” ifadelerini kullanan Özarslan’ın Twitter’da yayınlanan yardım çağrısı metni şöyle:

“Ben Ayşegül Özarslan, eşim Erkan Uzun eski eşimden olan çocuklarımı dövüyordu. Bununla kalmayıp kafalarına sıkarım diye tehdit ediyordu. Evden uzaklaştırma almasına rağmen beni devamlı rahatsız etti. Adam tutup çocuğumu dövdürttü. Aman ben bunları ispat edemiyorum. Salı günü arabama 5 el ateş etti. 3 gün kaçtıktan sonra bu sabah ifadeye geldi ve akşama serbest kaldı. Kamera görüntülerinde oldukça belirgin olmasına rağmen net kabul edilmedi. O da inkar etti ve hakim denetimli serbest bıraktı. Korunma evine yerleştirm. Burası çok güvenli sağolsunlar. Ancak 4 yaşındaki oğlum: ‘anne neden bizi hapishaneye getirdiler? Babamı mı öldürdün? diye soruyor. Ben annem ve 5 çocuğum hapsolduk. Evet burada bize bir şey yapamaz ama bu çözüm değil ki! O şu an daha çok cesaretlendi. Çaresizce yardım arıyorum. Lütfen bana ve çocuklarıma yardım edin. Çok korkuyoruz, ölmek istemiyoruz, ölmemize izin vermeyin. Bu twitlerle ve görüntülerle anılmak istemiyoruz. ”

‘HÜKÜMET GÖREVİNİ YAP’

Twitter’da #AyşegüleKulakVerin etiketiyle başlatılan kampanyada yetkililere Ayşegül Özarslan için çağrıda bulunuldu. Kadın Cinayetlerini Durduracağız platformu, Twitter hesabından “Ayşegül Özarslanın kocası uzaklaştırma kararına rağmen şiddete devam ediyor. Hükümet görevini yap. Ayşegül Özarslan’a sesleniyoruz: Hiç bir kadın asla yalnız yürümeyecek.  #AyşegüleKulakVerin” mesajlarını yayınladı.