Aydın Üniversitesi öğrencisi dizi oyuncusu Gülay Bursalı (20), pazar gecesi erkek arkadaşı E.Ö. ile aparta gitmiş, daha sonra emlakçı ve yanındaki bir şahsın cinsel saldırısıyla karşı karşıya kalınca 10'uncu kattan atlayarak intihar etmişti.

Cem Boz’un Sol’da yer alan haberine göre, olaydan sonra harekete geçen polis, Bursalı'nın erkek arkadaşı olduğu belirtilen Engin Ö.’yü gözaltına almış, Bursalı'ya cinsel istismarda bulunarak intiharına neden oldun 2 kişiyi de aramaya başlamıştı.

Gülay Bursalı'nı okulu İstanbul Aydın Üniversitesi'ndeki arkadaşları ölüm haberini anma yapmak istedi.

İlk anmayı Gülay’ın sınıfında yaparak oturduğu sıraya karanfil koyan arkadaşları, hocaları ve okul yönetiminden "Okulu bu tür haberlerle ön plana çıkarıp rezil etmeyin. O saatte orada ne işi vardı" cevabını aldı. Okul yönetimi ayrıca "Gülay’ın ailesinin de anma için rızası yok" iddiasında bulundu.

Bursalı’nın ailesini arayan arkadaşları ise ailenin böyle bir talebinin olmadığını ve anma yapmak istediklerini tekrar okul yönetimine ileterek bugün üniversite önünde Bursalı için anma etkinliği yapmak istedi.

Ancak ikinci anma girişimine de okul yönetimi tarafından izin verilmedi. Öğrenciler bunun üzerine okul kapısının dışında anma etkinliklerini yapmaya karar verdi.