Hayko Cepkin'in bir bar çıkışında darp ettiği kadının avukatları, basında kadın aleyhinde yer alan haberleri yalanladı.

Avukatlar Meriç Eyüpoğlu ve Perihan Meşeli, Hayko Cepkin'in şiddetine uğrayan müvekkilleriyle ilgili iddiaları yalanladı.

Avukatların açıklamasına göre, mağdur kadın 17 Şubat saat 05.00 sularında arkadaşlarıyla evine dönerken, sonradan Hayko Cepkin olduğunu öğrendiği şahıs tarafından, sokak ortasında önce kafa darbesine, yere düştükten sonra da tekmelerle fiziksel saldırıya uğradı. Şiddete uğrayan kadının yüzünde şişlikler oluşurken, tekme darbeleri nedeniyle de bacak ve diz bölgelerinde morluk ve ekimoz oluştu.

Fiziksel şiddeti belgeleyen raporlara rağmen Hayko Cepkin'in "yere düşüp yaralandı" iddiasını hatırlatan avukatlar, müvekkillerinin uzun süre yurt dışında yaşadığı için Hayko Cepkin'i tanımadığını kaydetti.

'MÜVEKKİL IRKÇILIĞA KARŞI BİRİSİ'

Avukatlar, şöyle dedi:

"Müvekkilin tanımadığı birine karşı 'kimsin sen be, o……. çocuğu, Ermeni p…çinin elini mi sıkıyorsunuz' gibi cümleler kurduğu iddiası mantıklı değildir. Ama daha önemlisi müvekkilin dünya görüşü ve savunduğu değerler yönünden, bu içerikte bir konuşma yapması yani ayrımcı ve ırkçı bir tutum sergilemesi de mümkün değildir. Bu durum arkadaş çevresinden, katıldığı eylem ve etkinliklerden, gönüllü olarak çalıştığı dernek ve platformlardan kolayca anlaşılabilir. Altını çizerek belirtmek isteriz ki; müvekkil ırkçılığa, milliyetçiliğe, kafatasçılığa… hiç tereddütsüz ve kesin olarak karşı çıkan bir dünya görüşünü benimsemiş ve yaşamını buna göre şekillendirmiş bir kişidir.

Bu nedenle de karşı tarafın, müvekkilin maruz kaldığı erkek şiddetini/kadına yönelik şiddeti gölgelemek, karşısına 'ermeni düşmanlığı' koyarak hafifletmek için ortaya attığı bu argüman müvekkili karalama çabasından ibarettir."

"'BU KİM?' DIŞINDA CÜMLE KURMADI"

Avukatlar, tanıkların anlatımına göre de müvekkillerinin "bu kim" dışında cümle kurmadığını belirtti.

Avukatlar Eyüpoğlu ve Meşeli, ayrıca 48 kilo ve 1.58 boyundaki şiddet mağduru kadının, Hayko Cepkin'e ve yanındaki kadın arkadaşına fiziksel saldırıda bulunduğu iddiasının da gerçek dışı olduğunu ifade etti.

PARA DEĞİL SADECE ÖZÜR BEKLİYOR

Müvekkillerinin özür beklediğini, ancak Hayko Cepkin'in bunu reddettiğini kaydeden avukatlar, bu görüşmenin de şantaj, tehdit ve para istenmiş gibi lanse edildiğini belirtti. Avukatlar, "Bu ve benzeri iddialar ile müvekkil bir yandan 'kötü kalpli', 'para düşkünü', 'Ermeni düşmanı' biri gibi tanıtılmakta, bir yandan da aslında Hayko Cepkin tarafından saldırılmadığı, her şeyin müvekkilin açgözlülüğünden kaynaklandığı izlenimi bırakılmaya çalışılmaktadır. 'Benden özür dilesin başka bir şey istemiyorum' diyen birinin, '50.000-TL istedi' diye sunulmasının başka bir izahı olamaz" dedi.

Müvekkillerinin darp raporu, tanıklar ve kamera kayıtlarıyla birlikte Hayko Cepkin hakkında şikayetçi olduğunu bildiren avukatlar, Cepkin'in de müvekkilleri hakkında şikayetçi olduğunu belirtti.

Avukatlar, "İnternet sitelerinde yayınlanan haberler ve içerikleri gerçek dışıdır. Müvekkilin kişilik haklarına ağır saldırı içeren ve kamuoyunu açıkça yanıltan gerçek dışı haberler ile haberlerin yer aldığı bağlantıların ilgili basın ve medya kuruluşları tarafından kaldırılması için gerekli başvurularda bulunduk/bulunuyoruz. Müvekkil hakkında gerçek dışı haber yapılmaya devam edilmesi halinde yasal yollara başvuracağımızı ihtaren bildiririz" dedi. (ETHA)