8 Mart Emekçi Kadınlar Günü'nde bir araya gelen Artvinli kadınlar Cerattepe'deki maden firmasının şehirlerini terk etmesini istedi. 

Halitpaşa kavşağında toplanan yaklaşık 500 kadın, 'Bedenimiz de doğamız da bizimdir, dokunamazsınız', 'Dolapta zıkkımın kökü, sokakta isyan var', 'Güleceğiz konuşacağız kahkaha atacağız' pankartları açarak basın açıklaması yaptı. 

Basın açıklamasını Artvin Kadın Platformu sözcüsü Sevgi Önen okudu. Önen, "8 Mart'ı eğlenerek, konserler düzenleyerek de geçirmeyi tercih edebilirdik. Fakat bizler yaşamımız bu kadar istila edilmişken, bunca hukuksuzluk içerisinde yaşamaya çabalarken, yukarıda cenazesi kaldırılacakmışçasına bekleyen ormanlarımızı düşünürken, hiçbir şey yokmuş gibi eğlenemeyiz. Kutlayacak hiçbir gün bırakmadılar bize. Bu şirket bu şehri terk edene dek ne bayramımız bayram, ne düğünümüz düğündür. Her günümüzü cenazeye çevirip sonra her türlü tepkimizi eleştirenler şunu bilsinler ki; bu şirket bu şehri terk etmedikçe bize matem olan günler kimseye düğün bayram olamaz, olmamalıdır. Bu alanda eğlenceli türküler söyleyip, günümüzü eğlenerek bitirmeyi biz de isterdik elbet. Ama bu ülkede ‘bir ağaç olmanın bir de kadın olmanın’ en zor şey olduğunu bilen biz Artvin kadınları, bu gün sadece isyanımızı haykırmaya ve ülkenin tüm kadınlarıyla dayanışma içerisinde olduğumuzu söylemeye geldik" dedi. 

DHA'nın haberine göre, basın açıklamasının ardından, ellerini boyayan kadınlar, alandaki büyük bir taşın üzerine, 'şehre kadın eli değsin' diyerek el izlerini bıraktı.