CHP’nin talebiyle 29 Temmuz’da olağanüstü toplanan Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma esnasındakendisine tepki gösteren HDP'li Nursel Aydoğan'a, "Hanımefendi sus! Bir kadın olarak sus!" diye bağıran Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kendisini savundu.

Kadınların tepkisi karşısında kullandığı ifadeyi ilkin 'meclis disiplini gereği'  diyerek savunan Arınç, “Konuşmam sırasında ısrarla müdahalede bulunan bir kadın milletvekiline sözlerim meclis disiplini gereğidir. HDP milletvekilleri şov yapıyorlar, hedef saptırıyorlar” demişti.

"CAV CAV CAV KONUŞAN BİR KADINA.."

Ankara’nın Altındağ ilçesindeki Diriliş Camii’nin açılışında konuyu bir kez daha gündeme getiren Arınç, özür dilemek yerine bu cinsiyetçi çıkışını savundu ve bu kez de HDP’li vekillere PKK’yi lanetlemedikleri ve PKK’liler hakkında 'gerilla' ifadesini kullandıkları için tepki göstermesi nedeniyle bu olayın yaşandığını öne sürdü.

Kendini “Lanetliyoruz, kınıyoruz diyemediler. Cav cav cav konuşan bir kadına da artık sus hanımefendi demeyi neredeyse bana suç olarak gördüler," sözleriyle savunan Arınç, şöyle devam etti:

“Benim PKK teröristlerini ‘niye kınamıyorsunuz’ sözüme verdikleri cevap ‘sen bir kadına nasıl sus dersin'. Peki o kadıncağız ne diyordu, 'Sus bunları konuşma, PKK’yı bilmem ne yapma'. Kusura bakmasınlar, burada PKK’nın bizzat üstlendiği cinayetleri lanetleyemeyen, 'PKK terörist bir örgüttür' diyemeyenlerle onlar ne derse desin paylaşacak hiçbir ortak değerimiz yoktur.”