Kayseri'nin Develi İlçesi'nde bir ay önce, boşandığı eşi İlyas Uzunlu tarafından bıçaklanarak öldürülen 39 yaşındaki Leyla Berk için İnsan Hakları Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi. Etkinliğe öldürülen kadının kızları Eda ile Seda getirildi.

Cumhuriyet'in haberine göre, Kayseri Develi'de geçen 5 Kasım günü, ayrıldığı eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Leyla Berk için AKP Develi Kadın Kolları tarafından Develi Belediyesi Mustafa Aksu Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte, Diyanet İşleri eski başkan yardımcısı ve Kayseri eski müftüsü Necmettin Nursaçan tarafından konferans verildi. İslam 'da İnsan Haklarının önemini anlatan Necmettin Nursaçan, tüm insanların haklarını ayet ve hadislerle dile getirdi.

Konferans sonunda bıçaklanarak öldürülen Leyla Berk'in fotoğrafı sahneye yansıtılırken, kızları Eda (10) ile Seda Uzunlu'nun (8) annelerine yazdıkları özlemlerini dile getiren mektup okunmaya başlayınca izleyiciler ve konferansı veren Necmettin Nursaçan hoca ve çocuklar gözyaşlarına hakim olamadı.