Diyarbakır'da kadınlara dönük çalışmalarını sürdüren Sur ilçesinde yer alan Amida Kadın Danışmanlık Merkezi'nin kapısının önüne sabaha karşı yerel saat 03.00 sıralarında kimliği belirsiz kişiler tarafından ses bombası atıldı. Yapılan saldırı kadınlar tarafından kınandı.

Kadın Danışmanlık Merkezi'nde bir araya gelen ve aralarında DİKASUM, EPİDEM, Ekin-Ceren Kadın Merkezi, Ceren Kadın Merkezi, KADEM, Kardelen Kadın Merkezi, Kadın Akademisi, Dicle Fırat Kültür Merkezi, Mahalle Meclisleri, KESK, Sur, Bağlar ve Büyükşehir Belediyesi Kadın Birimleri temsilcileri ve mahalle sakinleri saldırıyı kınadı.

Amida Kadın Danışmanlık Merkezi çalışanı Leyla Simedurmaz, saldırıya dair yaptığı açıklamada, "Kadın özgürlük mücadelesini yükseltmek şiarıyla yaklaşık bir yıldır faaliyet yürüten kurumumuz, kadına karşı her türlü şiddete, tacize, tecavüze, fuhuşa ve bilinçli sürdürülen uyuşturucu politikalarına karşı mücadelesini yürütürken, bize yöneltilen bu saldırının bizi hedeflerimizden, politikalarımızdan vazgeçirmeyeceği gibi haklı mücadelemizin bazı gerici zihniyetleri rahatsız ettiğinin açık göstergesidir" dedi.

Yapılan protesto da sık sık "Jin Jîyan Azadi" sloganı atıldı.

(bestanuce)