Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Ensar Vakfı Ankara Şubesi’nde düzenlenen “Ensar Buluşmaları” programında kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete ilişkin konuştu.

Kadın cinayetlerinde Almanya ile Türkiye’yi kıyaslayarak Almanya’da daha fazla cinayet olduğunu ancak duyulmadığını savunan Bakan İslam “Almanya’daki durumu hiç duymuyoruz ama Türkiye’dekini sağır sultan bile duyuyor” dedi.

Bakan İslam kadına yönelik şiddet vakalarında kadını bilinçlendirme ve güçlendirme yönteminin yetmediğini belirterek şiddeti erkeklerin durduracağını söyledi.

Aile içi şiddet, çocuğa ve kadına yönelik şiddet dediğimiz zaman bilinçlendirme hareketlerinde ve tedavi mekanizmalarında ister istemez hep şuraya yöneliyoruz: Mağduru eğitmek, bilinçlendirmek ve güçlendirmek.
Diğer taraftan bu mağduriyete sebep olan var. Asla bir cinsiyet ayrımı içerisine girmek istemiyorum ama toplumun diğer yarısıyla da uğraşmak zorundayız. Kadına yönelik ve aile içi şiddeti durduracak olan kesim erkeklerdir.
Apartmanınızda, mahallenizde, cami cemaati içerisinde, eşinizde dostunuzda. Yoksa bile ’vardır’ düşüncesiyle sohbetlerinizle duruma müdahale etmenizi istiyorum.”