İstanbul’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mitingi için bir araya gelen binlerce kadın, Bakırköy Meydanı’na yürüdü.

Kadınlar, İstanbul Valisi’nin güvenlik bahanesiyle engelleme girişimine rağmen mitingde ısrarcı oldu ve Valiliğe geri adım attırdı.

Halaylarla türkülerle yürüyüşe başlayan kadınlar, “emek sömürüsüne, tacize, tecavüze, kadın cinayetlerine, kadına yönelik şiddete, kadınların yok sayılmasına, özgürlüğünün ellerinden alınmasına, baskılara, savaşa Hayır!”, “8 Mart’ta kadınlar her dilde isyan ediyor, her dilde ‘Hayır’ diyor” dedi.

HDP’nin tutuklu eşbaşkanı Figen Yüksekdağ’ın cezaevinde gönderdiği mesajın okunacağı konuşmaların yapılacağı mitingde, kadınlar “Hayır”lı şarkılarını da seslendirecek.

Miting için biri yürüyüş alanına girişte, biri de miting alanına girişte arama noktası oluşturuldu. Sabah ilk olarak kadınlar arama noktasının yanında kendi güvenliklerini aldı. Polis alana bazı döviz ve flamaların girişine engel olmaya çalıştı. Görüşmeler sonrasında geçişe izin verildi.

Sağlık ve eğitim emekçisi kadınlar “KHK’lara hayır” diyerek alana girerken, Kürt kadınlar “Jin jiyan azadi” sloganlarıyla alanda yerini alıyor.

Mitinge HDP Milletvekilleri, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisleri, EMEK Partisi, Türk Tabipler Birliği (TTB), Eğitim-Sen, Mor Dayanışma, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Nar Kadın Dayanışması, Kampüs Cadıları, İlerici Kadınlar, Sosyalist Kadın Meclisi, Aka-Der, Eğitim-Sen, Halkevci Kadınlar, Anarşist Kadınlar, Türkiye Gazeteciler Sendikası Kadın Komisyonu gibi çok sayıda kadın örgütü katıldı.