Kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Bursa, Adana, Kayseri, İzmir'de sokağa çıktı.

BURSA

Bursa Kadın Platformu'nun çağrısıyla yüzlerce kadın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde sokağa çıktı. Altıparmak'ta toplanan kadınlar “Biz kadınlar kadın cinayetlerine, güvencesizliğe, gericiliğe ve savaşa karşı direnişi kuşanıyoruz” pankartı açarak Heykel meydanına bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca kadınlar "Kadın cinayetleri son bulsun, kadın yaşam özgürlük, jin jiyan azadi, kadınlar artık susmayacaklar, kadınlar el ele mücadeleye” sloganlarını attı.


KAYSERİ

'Kayseri Kadınları' çağrısıyla bir araya gelen Kayseri Kadın Dayanışma Derneği, KESK'li kadınlar ve Emek Partili kadınlar, "Yaşam, güvenceli iş, güvenli gelecek ve eşitlik için mücadelemizde ısrar ediyoruz" pankartıyla yürüdü. Kayseri Forum AVM'nin önünden başlayan ve meşalelerin taşındığı yürüyüşte "Kadın cinayetleri politiktir", "Kadın yaşam özgürlük", "Erkek adalet değil gerçek adalet" sloganları atıldı.


ADANA

Adana’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için akşam saatlerinde 5 Ocak Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, savaşa ve şiddete 'Hayır' dedi. İnönü Parkı'na yürümek isteyen kadınlara emniyet güvenlik gerekçesi ile izin vermedi. Işıklandırması olmayan alanda eylem yapan kadınlar telefon ışıklarını açarak yürüyüşe izin verilmemesini protesto etti. Güvenceli çalışma, meşru müdafaa hakkı ve barış talebi ile Adana Kadın Platformu’nun çağrısı ile bir araya gelen kadınlar katliamlarda hayatını kaybeden kadınların fotoğraflarının olduğu bir pankart taşıdı. "Gülcan’ın, Şebnem’in, Dilan’ın güneş gülüşlerini, Günay’ın direncini kuşanarak çıktık alanlara" diyen kadınlar yakın zamanda hayatını kaybeden kadın şairler Sennur Sezer ve Gülten Akın'ın şiirlerini okudu.



İzmir 8 Mart Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi sonunda bir araya gelerek, "Savaşa, şiddete, ataerkil, muhafazakarlaştırmaya karşı barış, özgürlük, güvenceli iş ve yaşam hakkımız için direniyoruz" yazılı pankartın arkasında cadde boyu yürüyüş gerçekleştirdi.

"Yaşasın 8 Mart yaşasın kadın dayanışması" , "Jin Jiyan Azadi" , "Öldüren sevgi istemiyoruz", "Savaşa hayır barış hemen şimdi" sloganları atıldı.



(Kaynak: Evrensel)