2006 yılında “plastik patlayıcı madde taşıdığı” iddia edilerek Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 18 yıl 9 ay hapis cezası verilen Şırnaklı Elfo Ülper, halen Batman M Tipi Cezaevi’nde. Tansiyon ve romatizma hastası olan ayrıca nefes darlığı problemi yaşayan 79 yaşındaki Ülper, ellerinden ameliyat olduğu için kendi işini yapmakta da zorluk çekiyor. Ülper’in çocukları maddi yetersizlik nedeniyle, annelerini yılda en fazla 1 kez görebiliyor. “Burada ölmek istemiyorum” diyen Elfo Ülper eğer tahliye edilmezse 8 yıl daha hapishanede kalacak.

Ülper’in avukatı “Sürekli hastalık ve kocama” sebebiyle Cumhurbaşkanlığı özel affından yararlanması ve serbest kalması için Adalet Bakanlığı’na başvurdu. Af talebine karşılık Adli Tıp Kurumu’nun düzenlediği raporda Ülper’in muayenesi sonucunda bu kapsama girmesi için gerekli bulguların olmadığı belirtildi. Yani 79 yaşındaki Elfo Ülper’in ilerlemiş yaşı ve kötüleşmekte olan sağlık sorunları resmi makamlarda bir karşılık bulamadı.

’79 YAŞINDAKİ ELFO ANA İÇİN BU KADAR TUTSAKLIK YETMEZ Mİ?’

79 yaşındaki Ülper’in serbest kalması için internette bir imza kampanyası başlatıldı. “8 yıllık tutsaklık yetmez mi?” diyerek başlatılan kampanyada “Burada ölmek istemiyorum” diyen Elfo Ana’nın hastalıklarının tedavi edilmesi ve serbest kalması isteniyor.

İmza kampanyasına ulaşmak için tıklayın.