Bodrum'da denize girmek için gittiği 5 yıldızlı bir otelin önündeki halk plajına giren Nesrin Korucu, otelin güvenlik müdürü tarafından dövüldü. Korucu, polis, valilik, kaymakamlık ve savcılığa şikayetçi olup, suç duyurusunda bulundu.

Sigorta şirketi yöneticisi Nesrin Korucu, denize girmek için sabah evine 200 metre uzaklıktaki Akçabük Halk Plajı'nda gitti. Korucu, denize gireceği sırada yanına gelen 5 yıldızlı bir otelin güvenlik müdürü M.D.'nin önüne geçip, "Burası otele ait" diyerek, kendisine engel olduğunu ileri sürdü. SoLportal'ın haberine göre Nesrin Korucu, "Sahiller, kimsenin özel mülkiyetinde değildir. Burası 23 yıldır halka açık plaj, denize girmemin ne gibi sakıncası olabilir'" diye karşılık verince M.D.'nin kendisini kol ve omuzundan itip, sürüklediğini öne sürdü.

Korucu, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Ardından sözlü olarak ve el, kol hareketleriyle tacizini sürdürdü. Denize girip, çıkmamın ardından kendisini şikayet etmek için otel yönetimine gideceğim sırada tekrar önüme çıkıp, beni sahilden çıkarmaya çalıştı. Dokunmamasını söyleyince, beni merdivenlere doğru itti. Israrla otel genel müdürüyle görüşmek isteyince Halkla İlişkiler Birimi'ne yönlendirildim. Oradaki kadın çalışan da, 'Bu sahil de iskele de bizim. Bu plaj bize ait izin vermezsek giremezsiniz. Bir daha gelmeyin' deyince, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gidip, otel yöneticileri ve M.D.'den şikayetçi oldum."

'ŞEZLONGLARI DENİZE ATMAK İSTEDİ'

Otelin Genel Müdürü Mehmet Eslek ise, Korucu'nun iddiaları üzerine yaptığı açıklamada, sahile üst kullanım hakkı olan ecrimisil ödeyip kullanım hakkını aldıklarını ancak sahil ve iskele kısmından kimsenin denize girmesine engel olmadıklarını söyledi. Eslek, "sabah plaja geldiğinde şezlonglarımızı denize atmak istemiş. Personelimiz de buna engel olmuş. Yoksa biz buradan kimsenin denize girmesine engel olmuyoruz" dedi.