Bitlis'in Mutki ilçesinde bağlı Özel Köyü'nde 14 yaşındaki Derya B. isimli çocuk akrabasıyla imam nikâhıyla evlendirildi. Derya evlendirildikten bir yıl sonra 15 yaşında hamile kaldı ve 1 hafta önce de evde doğum yaptı. Doğumdan bir süre sonra fenalaşan Derya, ailesi tarafından şiddetli baş ağrısı, mide bulantısı, kusma şikâyetleriyle hastaneye kaldırıldı.

Muş Devlet Hastanesi'nde yapılan kontrollerin ardından beyin kanaması geçirdiği belirlenen Derya, Batman'daki özel bir hastaneye sevk edildi.

2 gün yoğun bakımda kalan Derya, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

JINHA'nın haberine göre; dünyada her 10 kız çocuğundan biri cinsel istismara maruz bırakılırken, Türkiye'de kız çocuklarının yüzde 11'i cinsel istismara maruz bırakılıyor. Dünya genelinde 18 yaşından önce evlendirilen 700 milyon kadının 250 milyonu 15 yaşından önce evlendirilmiş. Türkiye'de ise 2013 yılında evlenenlerin yüzde 24'ü 16-19 yaşları arasında.

Evlendirilen kız çocukları daha oyun çağındayken bir de "anne" oluyor. Yaşları nedeniyle de birçok kız çocuğu doğum ve hamilelik nedeniyle yaşamını yitiriyor.