"Kadınlar sinema yapıyor" diyerek yola çıkan Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin 14’üncü yolculuğu 12 Mart’ta İstanbul’da başlıyor. 

7 şehirden geçerek 30 Nisan’a kadar sürecek festival "Kadın Cinayetleri Önlenebilir: Dayanışma Yaşatır" diyerek 20 Mart’a kadar İstanbul’da olacak.

Kadınların deneyimleri, düşleri ve ürettiklerini sinemada paylaşmayı sürdüren festival, İstanbul’un ardından 26-27 Mart Hatay, 2-3 Nisan Adana, 9-10 Nisan Bodrum, 16-17 Nisan Mardin, 23-24 Nisan İzmir, 29-30 Nisan’da Van’a gidecek.


KADIN YÖNETMENLERİN FİLMLERİ YER ALACAK

14’üncü yılında dünyanın dört bir yanından 300'e yakın film başvurusu alan festivalde 70’i aşkın film izleyiciyle buluşacak. 

Festivalde her yıl yer alan “Kadınların Sineması”, “Kendine Ait Bir Cüzdan” ve “Cins-Cinsiyet-Cinsiyetler” bölümlerine bu yıl “Kadın Cinayetleri Önlenebilir - Kadın Dayanışması Yaşatır”, Video-Art Seçkisi,  “Kadınlar Vardır”  ve iki toplu gösterim bölümleri eklendi. Geçen yıl aramızdan ayrılan feminist sinemanın ustalarından ‘’Chantal Akerman’’ toplu gösterimi İstanbul Modern işbirliğiyle yapılacak. “Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da Kadınların Sineması” başlıklı toplu gösterimde ise Fas’tan İran’a dek uzanan coğrafyadan kadın yönetmenlerin filmleri yer alacak. Film gösterimlerinin yanı sıra atölye, panel, forum ve söyleşilerle de kadınların sözü, deneyimi, katkısı ve gündemi festivalde yer alıyor.

30 ülkeden kadınlar ve filmlerini buluşturacak 14. Filmmor Kadın Filmleri Festivali, 12 Mart’tan itibaren 7 şehre, ‘’dayanışmayla yaşamak ve yaşatmak’’ dileğiyle geliyor.