Barış İçin Kadın Girişimi’nin çağrısıyla 100’e yakın feminist, LGBTİ ve kadın örgütü, gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak için çağrı yaptı.

“Gültan Kışanak’ın yeri kadınların yanıdır; derhal serbest bırakılsın!” başlığıyla yapılan çağrıda, Kışanak’ın Meclis Darbe Komisyonu’na konuştuğu günün akşamı gözaltına alındığı hatırlatıldı.

Yapılan açıklama şöyle: 

Kadınların yerel yönetimlerdeki kazanımları kayyumlar eliyle yok edilirken, kadın birimleri kayyumlar yoluyla çalıştırılmaz veya kapatılırken, kadınlara, demokrasiye, insanların seçimlerine yönelik saldırının hangi boyutlara ulaşacağı Kışanak’ın gözaltına alınmasıyla daha da açık hale gelmiştir.

Eşitlik kotasını hayata geçiren, kadına şiddet uygulayan belediye çalışanı erkeklere yaptırım uygulayan, kadını evin değil toplumsal yaşamın öznesi kılmaya çalışan yerel yapıları destekleyen Kışanak’ın gözaltına alınması aynı zamanda kadınlardan yana bir belediyeciliğin, kadın mücadelesi ve sözünün gasp edilmesi demektir.

Güçlenen, söz söyleyen, itiraz eden, boyun eğmeyen tüm kadınlara verilmiş bu gözdağını asla ve asla kabul etmiyoruz. Barış, eşitlik ve özgürlük mücadelemizin yol arkadaşı Gültan Kışanak’ı yalnız bırakmıyor, serbest bırakılıncaya, belediyelere yönelik antidemokratik uygulamalar sona erinceye kadar susmayacağımızı ilan ediyoruz.