İstanbul Başakşehir’deki Kayaşehir Bölgesinde inşaatı devam eden Emlak Konut Kuzey Yakası Projesi’nde çalışan işçilerin anadilleri ile konuşmaları firma yönetimince yasaklandı.

ABC’den Alicem Aydın’ın haberine göre, farklı dillerde konuşmayı yasaklayan firmanın yayınladığı belgede, "Şantiyede çalışan personelin farklı bir lisanla konuşulmasından diğer taşeronların ve firma personelleri dahil olmak üzere tüm çalışanları rahatsız etmektedir"

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası tarafından yapılan açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

'HANGİ DİLDEN IRKTAN OLURSAK OLALIM ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ'

"Patronlar kendi çıkarları doğrultusunda Emperyalist firmalarla ortaklık kurar ve işçileri sömürür. Yeri geldiğinde o firmalardan iş alabilmek için onların ana dillerinde bile konuşurlar. Ama şantiyelerde işçi arkadaşlarımızın Kürtçe konuşmasının rahatsızlık yarattığını sebep göstererek kendi sömürüsünü devam ettirir. Biz işçiler hangi dinden, ulustan ya da etnik kökenden olursak olalım yaşamak için çalışmak zorundayız. Bu memleketin her karışında biz işçilerin emeği var. Patronların işçiler arasındaki birliği bozmak için her türlü yola başvuracağını biliyoruz. Patronlar bizleri kendi çıkarları için bölmeye çalışmaya devam ediyor. Biz işçiler ise kendi çıkarlarımız için birlikte mücadeleye devam edeceğiz. İşçilerin birlikte mücadelesi bu sömürü çarkını kıracak. Eşitliğin, özgürlüğün ve kardeşliğin olduğu bir düzen kurulacaktır."

Kaynak: ABC