Exmo Bitcoin şirketinde Analiz Birimi Müdürü Pavel Lerner Ukrayna’da kaçırıldı.

Rus ve Ukrayna medyası, 40 yaşındaki Lerner’ın 26 Aralık günü Kiev’in Obolon bölgesindeki ofisinden çıkarken kar maskeli kişiler tarafından siyah bir Mercedes’e bindirilerek kaçırıldığını yazdı.

Kiev polisi sözcüsü ise haberleri doğrulamasa da, aynı gün kaçırma olayının yaşandığını söyledi. Sözcü, kaçırılan kişinin kimliğine ilişkin bilgi vermedi. Olayın soruşturma sürecinde olduğunu söyleyen sözcü zaman içinde kamuoyuna daha fazla bilgi verileceğini belirtti.

Exmo Bitcoin’den yapılan açıklamadaysa, kaçırılma olayına karşın piyasa işlemlerinin aksamadan sürdürüldüğü, Lerner’in Bitcoin yatırımcılarının hesaplarına ilişkin bilgi sahibi olmadığı belirtildi.

Kripto para temel taşlarından olan Blockchain’in önde gelen uzmanlarından olan Lerner’in kaçırılma haberi uluslararası kripto para piyasalarında büyük etki yarattı. Birleşik Krallık’ta kayıtlı olan ancak merkezi Ukrayna’da bulunan Exmo şirketinin internet sitesine göre, 94 bin 955 aktif kullanıcı kripto para takas işlemlerini Exmo üzerinden gerçekleştiriyor. Exmo tarafından perşembe günü yapılan bir paylaşımda ise şirketin bir siber saldırı ile karşı karşıya olduğu duyuruldu.

Kaynak: Gazete Duvar