Kızıl hackerlar olarak bilinen Redhack, son yaşanan gelişmeler üzerine bir açıklama yayınladı. Çeşitli kanalların yayınladığı ve internetten de paylaşılan açıklama alternatif ulusa sesleniş gibi oldu. Gece birçok insan RedHack'i dinledi, açıklamalardan bölümleri twetter'dan paylaştı, sözcünün birikimine hayranlığını ifade etti.

Gündemdeki birçok sorunun yanıtını veren Redhack sözcüsü, "Devletin beni bulmasına yardımcı olayım. Sanılanın aksine bir sıvacıyım ben" dedi.

Barış Atay'ın Redhack sözcüsü olarak gözaltına alınmasını eleştiren kişi "beni yakalayacaklarını sanarak Barış Atay'ı aldılar" dedi.

"MANYAK" KİM?

"Manyak" isminin sadece bir "nick" olduğunu hatırlatan sözcü, hükümete yakınlığı ile bilinen bazı işadamları ile ilgili iddiaları da dillendirdi.

"Barış Atay'ı Hatay Armutlu'nun en ücra köşesinde bir kahvede düet için bekliyorum." diyen sözcü gündeme dair birçok konuya da cevap verdi.

Redhack açıklamalarından bazıları şöyleydi:

Sen diz çöktüğün için onlar sana "BÜYÜK" görünüyor. Diz çökmezsen büyük olmadıklarını göreceksin.

Domuz eti yemekten korktuğunuz kadar kul hakkı yemekten korksaydınız bu ülke bu halde olmazdı.

Her şeye kaynak buluyorsun Van'a bulamıyorsun. Van değil İhvan olsa bulacaktın.

Ciwanınla ile Şiwanın buluşup gülüştü diye Roboskiyi unutacağımızı sanıyorsun ama biz unutmayız devrimciler unutmaz.

Taylan Kulaçoğluna "Maoist olduğun için mi Çin restaurantın var" diye sormuşlar.

Roboski 700 gün oldu. Sen istihbaratı kimden aldığını izah edemiyorsun. Bize unutturacağını sanıyorsunuz ama biz Roboskiyi unutmayız.

****

RedHack yaptığı açıklamalar internet üzerinden paylaşıldıktan sonra ise tweeter’dan mesaj verdi:

"$imdi anladınız mı masum birine daha kan kusturma tela$ınız ne anlama geliyor? yakalayabiliyorsanız beni yakalayacaksınız. ŞirinBaba /SIVAR"

İşte RedHack'in gündeme damga vuran açıklamaları: