Twitter hesabınızda kontrolünüz dışında hareketler oluyor ancak yine de hesabınıza giriş yapabiliyorsanız, bu sayfayı okuyarak hesabınızın güvenliğini sağlayabilir ve istenmeyen davranışları durdurabilirsiniz.

İşte Twitter'ın bu konudaki açıklamaları:

Hesabınıza giriş yapamıyorsanız lütfen bu sorun giderme makalesini inceleyin.

Hesabım kontrolüm dışında mı hareket ediyor?

Eğer:

- hesabınızdan beklenmedik tweetler gönderiliyorsa,

- hesabınızdan istemediğiniz direkt mesajlar (DM) gönderiliyorsa,

- hesabınızda yapmadığınız veya onaylamadığınız başka hareketler gözlemlediyseniz (takip etme, takibi bırakma veya engelleme gibi),

- Bizden, hesabınızın ele geçirilmiş olabileceğini belirten bir bildirim aldıysanız,

- Bizden, hesap bilgilerinizin değiştirildiği, ancak bu değişikliği sizin yapmadığınızı belirten bir bildirim aldıysanız,

- şifreniz artık kullanılamıyorsa ve sıfırlamanız isteniyorsa

Bu soruların herhangi bir tanesine olumlu yanıt verdiyseniz, lütfen aşağıdaki adımları izleyin:

1. Şifrenizi değiştirin

Lütfen hemen ayarlardaki Şifre sekmesinden veya çıkış yaptıktan sonraki sayfadaki şifre sıfırlaması iste öğesine tıklayarak şifrenizi değiştirin. Lütfen daha önce kullanmadığınız güçlü bir şifre oluşturun. Hesabınıza giriş yapamıyorsanız lütfen bu sorun giderme sayfasını okuyun.

2. E-posta adresinizin güvende olduğundan emin olun

Hesabına bağlı e-posta adresinizin güvende olduğundan ve bu adresi sizden başka kimsenin kullanmadığından emin olun. E-posta adresinizi Hesap ayarları sekmesinden değiştirebilirsiniz. Daha fazla bilgi için e-posta hesabı ipuçlarısayfasını ziyaret edebilirsiniz.

3. Üçüncü parti uygulama bağlantılarını kaldırın

Giriş yaptıktan sonra ayarlarınızdaki Uygulamalar sekmesine gidin. Tanımadığınız üçüncü parti uygulamalara erişimi kaldırın.

4. Güvenilir üçüncü parti uygulamalarda şifrenizi güncelleyin

Güvenilir bir dış uygulama Twitter şifrenizi kullanıyorsa, o uygulamanın içindeki şifrenizi de güncellemeyi unutmayın. Aksi halde başarısız giriş denemeleri nedeniyle hesabınız geçici olarak kilitlenebilir.

Artık hesabınızın güvenliği sağlanmış olmalı ve bundan sonra beklenmedik hesap davranışlarıyla karşılaşmamalısınız. Sorun yaşamaya devam ediyorsanız, yardım için lütfen bir Destek başvurusunda bulunun.

Basit önlemler alarak hesabınızı koruyun!

Hesabınız kontrolünüz dışında hareket ediyorsa şu ek önlemleri alın:

- Hesabınızdan kontrolünüz dışında gönderilen tüm istenmeyen tweetleri silin.

- Bilgisayarınızı virüsler ve kötü amaçlı yazılımlara karşı tarayın, özellikle de izniniz dışındaki hareketler şifrenizi değiştirmenize rağmen devam ediyorsa.

- İşletim sisteminiz ve uygulamalarınız için güvenlik ekleri yükleyin.

- Her zaman başka hiçbir yerde kullanmadığınız ve tahmin edilmesi zor olan yeni ve güçlü bir şifre kullanın.

- Giriş doğrulaması kullanın. Sadece bir şifreye güvenmek yerine, giriş doğrulaması Twitter hesabınıza yalnızca sizin erişebildiğinizden emin olmanızı sağlayan ikinci bir kontrol olanağı sunar.

- Hesabınızın ele geçirilmesini ve kimlik hırsızlığını önlemek hakkında detaylı bilgi için Güvenli Tweetler yardım sayfamızı ziyaret edin.

Hesaplarda nasıl kontrol dışı hareketler olur? (Hesabım ele mi geçirildi?)

Kullanıcı adı ve şifrenizi kötü amaçlı bir üçüncü parti uygulama veya web sitesi ile paylaştıysanız, Twitter hesabınız zayıf bir şifre kullanmanız nedeniyle tehlikelere açıksa, bilgisayarınızda yer alan virüs veya kötü amaçlı yazılımlar şifrelerinizi topluyorsa veya gizliliği ihlal edilmiş bir ağın içindeyseniz, hesabınız kontrolünüz dışında hareket ediyor olabilir.

Beklenmedik güncellemeler her zaman hesabınızınn ele geçirildiği anlamına gelmez. Bazen üçüncü parti bir uygulama beklenmedik davranışlara yol açan bir sorun yaşıyor olabilir. Garip davranışlar fark ederseniz, şifrenizi değiştirmek ve/veya uygulamaların bağlantısını kaldırmak sorunu çözecektir. Bu durumda uygulamalar artık hesabınıza erişim sağlayamaz.

Hesabınızda göndermediğiniz veya onaylamadığınız güncellemeler görünüyorsa, en iyisi hemen harekete geçmektir. Hesap güvenliği hakkında detaylı bilgiyi Güvenli Tweetler yardım sayfasında bulabilirsiniz.