Sosyal paylaşım ağı Twitter son iki gün büyük bir operasyon başlattı. Twitter, sahte hesabı olanlar, gerçek hesabı olup da pasif durumda olanları, blok şeklinde takip yapanları tek tek tespit ederek hesaplarına el koydu. Şu ana kadar Twitter'da binlerce kişinin hesabı kapatıldı. Özellikle yüksek sayıda takipçi sayısı olan kullanıcılar, takipçilerinin bir anda düşmesine şaşırdı kaldı. Sahte hesapların kapatılmasıyla yaşanan bu düşüşün devam edeceği belirtiliyor. Ayrıca, hesabını aktif olarak kullanmayan kullanıcıların da hesapları tehlikede. Çünkü, Twitter bunları da sahte olarak algılıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, Twitter’dan, özellikle başkası adına açılmış sahte (fake) hesapların önlenmesi konusunda çözüm istediklerini söylemişti.

Acarer, “Benim adıma da açılmış sahte bir Twitter hesabı vardı, 1 yıl boyunca kapatamadım” dedi.

Twitter’ın bu talepleri haklı bulduğunu ve bu hesapların kapatılmasına yönelik süreci hızlandırmaya başladığını belirten Acarer, Twitter’dan hesapların yanına hesabın şikâyet edilmesi ya da sahte olduğunun belirtilmesi için bir buton konmasını da talep etti.

MUHALİFLER Mİ HEDEF?

Bu arada Yurt Gazetesi yazarı Necdet Saraç ve Gerçek Gündem sitesi yayın yönetmeni Barış Yarkadaş twitter hesaplarının askıya alındığını duyurdu.

Geçek Gündem’e göre çoğunluğunu AKP'ye muhalif olan isimlerin oluşturduğu hesaplar askıya alınıyor.

Başbakan Erdoğan Twiiter'ı baş belası ilan etmişti. Ardından AKP kurmayları Twitter'ın Türkiye'de ofis açması için temaslarda bulundu. Yapılan görüşmelerin ardından Twitter'da başlayan operasyon ise kafaları karıştırdı.

Herkes 'Twitter'da ne oluyor' diye sorarken konuyla ilgili ilk işaretler yine AKP'den geldi.

AKP İstanbul'un Twitter adresinden yapılan açıklamada "Bugün Twitter gerek spam gerek sahte hesaplara karşı top yekün temizliğe başlamıştır, takipçi sayınızın düşüş sebebi budur" denildi.