2013 yılında çekilen ve sosyal medyada çokça paylaşılan fotoğrafla ilgili gerçek ortaya çıktı. IŞİD mevzilerini bombaladığı iddia edilen ABD'li pilotun elinde "Kürdistan" yazılı bir kağıt olduğunu gösteren fotoğrafın aslında fotomontaj olduğu anlaşıldı.

Milliyet'teki habere göre; internette çok paylaşılan fotoğraf, 2013 yılında çekildi. Afganistan semalarında uçan Yüzbaşı Matthew Krivohlavy, Teksas'daki erkek kardeşi ile sevgilisinin nikahına katılamayınca onlara uçağın içinden çektiği video ile bir mesaj göndermek istedi. Yüzbaşı Krivohlavy, kağıtlara yazdığı "Brandon ve Mandy, bu hayatlarınızın sonuna kadar hatırlayacağınız bir gün ve ben keşke orada olup bu günü sizinle paylaşabilsem. Birlikte çıldırın!" mesajını yayınladı.

"KÜRDİSTAN" YAZDIĞI İDDİA EDİLDİ

Ancak bugün ilginç bir olay sosyal medyayı salladı. Pilotun Kürt asıllı İranlı Mirzad Şerifşan olduğunu iddia eden bazı haber siteleri, pilotun pankartında "Kürdistan" yazdığını iddia etti. Fotomontaj fotoğraf kısa sürede yayıldı. Habere kaynak olarak ise YNK'nin resmi internet sayfası PUK Media gösterildi.

Kürt pilot Mirzad Şerifşan'ın Musul ve Anbar'daki IŞİD mevzilerine yönelik bombardımanları gerçekleştiren uluslararası koalisyon güçleri pilotlarından birisi olduğu öne sürüldü. Hatta Kürt pilotun aslen Mahabad'lı ve Amerikan vatandaşı olduğu savunuldu.