İçişleri Bakanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklama, son dönemde adli makamların en büyük mesaisinin, sosyal medya takibine ayrıldığını ortaya koydu. Bakanlık, ‘terörle mücadele’ kapsamında Twitter’dan yapılan paylaşımların yakın izlemeye alındığını açıkladı.

Bakanlığın, Twitter paylaşımları nedeniyle yürütülen soruşturmalar hakkında verdiği bilanço ise endişelere neden oldu. Bakanlığın verdiği bilgiye göre, son 6 ayda Twitter paylaşımlarına nedeniyle;

*3710 kişi hakkında adli işlem yapıldı,

*1656 kişi tutuklandı,

*1203 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı,

*767 kişi gözaltından serbest bırakıldı,

*84 kişi halen gözaltında,

*Kimlikleri tespit edilerek Cumhuriyet savcılıklarına bildirilen 10 bin kişi hakkında ise soruşturma ve adli süreç devam ediyor.

Bakanlık açıklamasında, bu rakamlar verilerek, şöyle denildi: “Öte yandan, her alanda olduğu gibi sosyal medya alanında da terörle mücadele kararlılıkla sürdürülmekte olup; suç ve suçlularla mücadele birimlerimizin teknik kabiliyetlerinin güçlendirilmesinin yanı sıra Twitter, Facebook, YouTube başta olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası servis sağlayıcı, kurum ve kuruluşlar ile yürütülen iş birlikleri de en üst seviyeye taşınmıştır.”

TWİTTER HALEN ENGELLİ

El Bab’da yaşanan çatışmalardaki asker kayıpları ve IŞİD’in elindeki 2 askeri yakarak öldürmesinin görüntülerini yayınlanması nedeniyle 2 gündür Twitter ve YouTube gibi platformlara ise erişimde sıkıntılar yaşanıyor.