Soyalist hacker grubu RedHack, 2002′den bu yana Türkiye’nin gündeminde bulunan N.Ç. davası nedeniyle Yargıtay’ın sitesini çökertti. Siteye erişim sağlanamıyor.

Yargıtay’ın www.yargitay.gov.tr sitesini çökerttiklerini belirten grup, N.Ç. kararı açıklanmasından kısa bir süre sonra tepkisini bu şekilde gösterdi.

Twitter üzerinde açıklama yapan Redhack, "Yargıtay’ın N.Ç. kararına karşılık cevabımız; çökertildi ve hizmet dışı… N.Ç. gibi bilemediğimiz belki de yüzlerce bacımızın akan gözyaşlarının her bir damlası için ateşinize bir odun atacağız," açıklamasında bulundu.

RedHack, adaletin işlemediğini belirterek böyle bir eylem kararı aldıklarını söylerken, bu eylemi gerçekleştirirken yurtdışından da destek aldı.

"Adaletin olmadığı yerde Anarşi Başlar!" diyen grup, #RedHackNÇiçinVuruyor hashtag’i ile twitter’de eylemi duyurdu.

AÇILDI GERİ KAPANDI

RedHack’in hack’i duyurmasından bir süre sonra www.yargitay.gov.tr adresi yeniden açıldı; ancak RedHack bir kez daha saldırarak siteyi kullanılamaz hale getirdi. Bir süre kapalı kalan site, ardından yeniden yayına geçti.

N.Ç. YA DA 'UTANÇ DAVASI'

'Utanç davası' olarak bilinen olay 2002 yılında Mardin’de yaşanmıştı. O tarihte 13 yaşında olan N.Ç, iki kadın tarafından para karşılığı erkeklere pazarlandı. Aralarında devlet memurlarının da bulunduğu 26 kişi N.Ç ile ilişkiye girdi.

Olayın duyulması üzerine N.Ç ile ilişkiye girenler ve küçük kızı pazarlayan iki kadın hakkında dava açılmıştı.

Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi , 25 sanığa alt sınırdan 5 yıl ceza vermiş ve iyi hal indirimiyle sanıklar 3 yıl 2 ay ile 4 yıl 10 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmıştı.

N.Ç. davası, Yargıtay’ın bozma kararından sonra yeniden görüldü.

Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada toplam 26 sanıktan 25'ine 5 ile 9 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi. Cezaların "N.Ç.’nin rızası olduğu gerekçesiyle alt sınırdan verildiği" belirtildi.