Talipoğlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Gayrettepe yerleşkesinde bulunan Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifade verdi.

Gezi Parkı olayları sırasında attığı "Durdurun bu o...çocukluğunu" twett'i nedeniyle ifade veren ünlü gazeteci Tayfun Talipoğlu, "Bugün yine aynı şeklide insanların kafasını nişan alarak, öldürme kastı ile bir şey atılsa, aynı şeyleri yaparım. Ama başka küfür bulurum. Küfürün niteliği yanlış" dedi.

Talipoğlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Gayrettepe yerleşkesinde bulunan Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifade verdi.

İfade öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Talipoğlu, "Bakalım ne soracaklar bekliyoruz. Twitter açıklamaları yüzünden. Bu zaten bana özellikle böyle bir şey yapılması şu, 'Bak herkesi takip ediyoruz. Bilinsin' O anlamda bir şey. Bir şey çıkacağı yok bu işten. Zaten twette de bir şey yok. Benim bu çocuklarla ne işim olabilir, ben Vali'yi davet ediyorum göreve bu işi durdurun diye" dedi.

"TÜM HAYAT KADINLARINDAN ÖZÜR DİLERİM"

"Durdurun bu o..çocukluğunu" şeklinde tweet attığını söyleyen Talipoğlu, "Ben o tweet için tüm hayat kadınlarından, tüm polis annelerinden özür diliyorum. Çünkü bana cinsel tercihi içeren küfür yakışmaz. Ama yine birileri nişan alarak birinin gözüne kafasına gaz bombası atsa insan bir küfür eder. Bireysel bir küfür ararsın orada. Ama anneleri falan hedef almak yakışmadı. Benim tarzım değildi ama can havliyle insan söyleyebiliyor" diye konuştu.

"Bugün yine aynı şeklide insanların kafasını nişan alarak, öldürme kastıyla bir şey atılsa yine aynı şeyleri yaparım" diyen Talipoğlu, "Ama başka küfür bulurum. Küfürün niteliği yanlıştı burada. Orada da zaten 'durdurun o… çocukluğunu' diyorum zaten 'çocukları' demiyorum. Bu çocuklara ne diyebilirim ben. Hepsi benim canım ciğerim. Birisi vur diyor vuruyorlar. 19-20 yaşında çocuklar bunlar. Ben kimsenin şahsını hedef almadım" şeklinde konuştu.

GEZİ OLAYLARINDA ATTIĞI TWEET

Tayfun Talipoğlu, Gezi Parkı eylemlerinin devam ettiği sıralarda attığı tweet yüzünden ifadeye çağrıldığını twitter hesabından duyurmuştu.

Olaylar sırasında attığı bir tweet nedeni ile soruşturma açıldığını duyuran Talipoğlu, Twitter'ında şu mesajı yayınlamıştı: "Taksim'de polis sokakları bırakıp, kafelerin içine gaz bombası atıyor. Birisinin bu o… çocukluğuna son vermesi lazım."