Microsoft kullanıma sunulmasından 2 gün sonra Google tarafından yeniden engellenen Windows Phone YouTube uygulaması hakkında sert bir açıklama yaptı

Windows Phone daha önce önyüklü bir YouTube uygulamasına sahipti ancak Google reklamlar konusunda yaşanan bir anlaşmazlık nedeniyle uygulamayı geri çekmişti. Ardından iki taraf öpüşüp barıştı ve yeni bir uygulama geliştirdi.

Bundan iki gün sonra, bu uygulama da Google tarafından geri çekildi. Google konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Microsoft'un Windows Phone'da gerekli güncellemeleri yapmadığı ve bu yüzden kullanıcıların YouTube tecrübelerinin muhteşem olamayacağı iiçin uygulamayı geri çektiğini açıkladı. Microsoft ise Google'ın Windows Phone'un YouTube uygulamasını engellediğini ve bu konu üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Microsoft Başkan Yardımcılarından David Howard, durumu komik bulduğunu ve Google'dan sürekli olarak uygulamayı engellemesini durdurmasını istiyoruz dedi ve ekledi: "Bizce Google'ın Windows Phone kullanıcılarının Apple ve Android kullanıcıları ile aynı tecrübeyi yaşamasını istemediği çok açık."

Görünen o ki Microsoft Google'ın en basit tabirle 'kıllığına' uygulamayı engellediğini düşünüyor. Google bu iddiaya yanıt veremezse Windows Phone kullanıcıları tarafından kara listenin en üst sırasında konulacaktır. (Sabah)