Sosyal medya ajanslarının markalar için önemini Medya Şef Sosyal Medya Ajansı Başkanı Emrah Yiğit ile konuştuk.

Neden sosyal medya ajansı?

Sosyal medya ajansı ürün pazarında, tanıtımında ve etkileşiminde geleneksel medyanın üzerinde bir güç haline gelmiştir. Teknolojinin hızla ilerlediği bu dönemde ürün, şirket veya kuruluş tanıtımında sosyal medya büyük bir rol oynar. Sosyal medyada içerik yayılma hızı, sosyal medyayı daha aktif kullanmaya başlayan kullanıcıların etkisi ile büyük derecede artıyor. Geleneksel medyaya göre sosyal medya daha kuvvetli bir iletişim aracı. Çünkü her bir bireyin erişebildiği ve aktif olarak kullanabildiği sosyal medya yerine göre hem ücretsizdir, hem de yayına başlamak için bir sürece ihtiyacı yoktur.

Markalar için sosyal medya bir fırsat mı?

Sosyal medyada aktif olarak rol oynayan kuruluşa sosyal medya ajansı denir. Peki bir sosyal medya ajansına neden ihtiyaç duyulur?

Sosyal medya ajansı, sosyal medyanın kalbini bilen, sosyal medyaya kulak veren, sosyal medyayı anlayan ve yaratıcı fikirlere sahip elemanlara sahip bir kuruluştur. Sosyal medyada adını yeni duyurmak isteyen veya duyuramamış kuruluşlar, markalar veya ürünler sosyal medya ajansına başvururlar.


Sosyal medya ajansı neler yapar?

Sosyal medya ajansı kısaca; “İşbirliği yaptığı firmanın hedef kitlesi ve potansiyelleri ile firma arasında iletişim ve etkileşim çatısı kurar.” Bir sosyal medya ajansının başlıca yaptığı işlerden biri, işbirliği yaptığı firmanın ilgili olabilecek sosyal mecralarda hesaplarının oluşturulması ve firmaya uygun bir şekilde yönetiminin yapılmasıdır.. Sosyal medyanın aşırı bir şekilde kullanılmaya başlanması, firmaların müşterileriyle daha iyi ve daha hızlı etkileşime geçmelerine de şans doğurmuştur. Böylece sosyal medya ajansı firmaya uygun yaratıcı ve iletişime geçirecek içerikler bulup uygulayarak firmanın sosyal medyada etkileşimini arttırır.

Ayrıntılı bilgi için: www.medyasef.com