Sosyal Medya Analizi ve Raporlama Platformu (SOMARP) tarafından TBMM'de grubu bulunan siyasi parti liderlerinin twitter hesapları incelenerek yapılan araştırmada en çok takipçiye sahip ve en çok retweetedilen lider, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Araştırmada AKP Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli ile BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Twitter hesapları incelendi.

Hazırlanan rapora göre, Başbakan Erdoğan 3 milyon 833 bin 128 kullanıcıyla en çok takip edilen lider olurken, Kılıçdaroğlu 1 milyon 580 bin 420 takipçiyle ikinci, Bahçeli 753 bin 624 takipçiyle üçüncü ve Demirtaş 220 bin 245 takipçiyle dördüncü sırada yer aldı.

Başbakan Erdoğan, en çok retweet edilen tweetlerde de liderliği bırakmadı. Erdoğan'ın, Suriye'deki olaylara ilişkin "Ama Beşar yönetiminin asla yanında değiliz. Zira halkına tankla, topla, silahla yürüyen bir rejimin yanında bizim olmamız mümkün değildir" tweeti 18 bin 439 kere retweet edildi.

Kılıçdaroğlu'nun Gezi Parkı olaylarına ilişkin 5 bin 515 kez retweet edilen "Bir şehri gaz odasına çevirmek, Hitler'in bile aklına gelmemişti" tweeti ikinci sırayı aldı.

MHP lideri Bahçeli'nin "Zira ortada gülümseyerek ifade edilecek bir şey göremiyorum" tweeti 3 bin 417, BDP Genel Başkanı Demirtaş'ın "İsveç'te 500 sivil katledildi. Kan dondurucu bir başlık olurdu herhalde. Mısır'da, Suriye'de, Rojava'da, Tunus'ta olunca vicdanlar donuyor sadece" tweeti ise bin 513 kez retweetedildi.

Başbakan Erdoğan'ın tweetlerinde 135 kere "Türkiye", Kılıçdaroğlu'nun 20 kez "Başbakan" ve 15 kez "Erdoğan" ifadesini kullandığı belirlendi.

EN ÇOK FAVORİLERE EKLENEN TWEET BAHÇELİ'DEN

En çok favorilere eklenen tweet sahibi lider ise Bahçeli oldu. Bahçeli'nin, "Zira ortada gülümseyerek ifade edilecek bir şey göremiyorum" tweeti 2 bin 953 takipçisi tarafından favorilere eklendi. Bunu 2 bin 495 kez favorilere eklenen Başbakan Erdoğan'ın "Bu cumhuriyeti hep birlikte kurduk, hep birlikte yaşatacağız" tweeti izledi.

Kılıçdaroğlu'nun "Kız-erkek, başı açık-başı kapalı, sen-ben, Alevi-Sünni yeter artık! İnsanlara ne zaman birey olarak bakmayı öğreneceksin Başbakan?" tweeti bin 422, Demirtaş'ın "Partimiz, kadın ve genç adaylardan başvuru ücreti almıyor. 'Yoksulum, param yok' diyenden de almıyor. Geriye de pek kimse kalmıyor zaten" tweeti de 377 kez favorilere eklendi. (Medyatava)