Pahalı ve yavaş internet hizmeti ile bilinen Türkiye’de fiyatlarda olmasa da internet kotalarında kısmi iyileşme sağlandı. BTK, yayınladığı kararla internet kotalarının hem hızlarını hem de limitlerini yükseltiyor.

Geçen aylarda DSL internet bağlantılarında zam yapan internet servisi sunan şirketler, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu‘nun (BTK) yayınladığı kararla internet kotalarını yükseltiyor.

BTK tarafından paylaşılan yeni tarife seçeneklerine göre 16 Mbit hıza kadar olan 5 GB kotalı paket, yeni abone alımına kapatıldı. Bunun yerine 12 Mbit’e kadar olan hıza 6 GB, 12 GB ve limitsiz olmak üzere üç farklı yeni paket kotalı seçenek eklendi. Limitsiz paket, 50 GB adil kullanım kotasına dahil edildi.

Yayınlanan kararda özellikle adil kullanım kotasıyla ilgili önemli değişiklikler yapılmış durumda. Kararda yer alan bilgilere göre 8Mbit, 16 Mbit, 24 Mbit, 35 Mbit, 50 Mbit ve 100 Mbit hıza sahip olan limitsiz internet paketlerinde adil kullanım kotasının limiti 100 GB‘tan 200 GB‘a artırıldı.

Bunun yanı sıra 16 Mbit hızındaki kotalara 50 GB, 75 GB, 100 GB ve 200 GB‘lık kota seçenekleri de eklendi.

Özellikle internet servis sağlayıcıları tarafından hayata geçirilen adil kullanım kotasının yükseltilmesi kullanıcılar açısından önemli bir hamle olarak yorumlanabilir. Ancak kararda, internet fiyatlarıyla ilgili herhangi bir değişiklik yapılmadı.