Yeni internet yasası siftahı Redhack'in yayınladığı AKP adaylarının telefon numaraları için yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün akşam Twitter’dan yaptığı açıklamayla internet yasasını onayladığını duyurdu.

Bu duyuruyu protesto etmek için mesajlar yazan RedHack, ‘ AKP İstanbul İlçe Bel. Hırsız Adayları Cep Telefon Numaraları’ tweetiyle de AKP İstanbul ilçe belediye başkan adaylarının cep telefonu numaralarını paylaştı.

O mesajlar şöyleydi:

İstediğin düzenlemeler yapılmadan internet yasasını onaylıyorsun! Doğru mu anladık, yoksa seni de mi ayakkabı kutusuna koydular? @cbabdullahgul

Sonra vay bilgi yayınladınız vay devletin imajını hacklediniz demeyin. Bu sansür yasasıyla suç işlediniz. Cezanızı kestik=> @cbabdullahgul

Abdullah Gül bu yasayı onaylamakla interneti bırakın hakkınızı sokakta arayın diyor. Sokaklar ısınacak, internet ısınacak. @cbabdullahgul

22 Şubat 19:00'da Taksimde sansüre hayır eylemindeyiz! Cevabınızı alacaksınız AKP ve @cbabdullahgul. Bilgi Özgür Akacak!

AKP İstanbul İlçe Bel. Hırsız Adayları Cep Telefon Numaraları #SansürYolsuzluğaDestektirGÜL http://ow.ly/tL9wp

SİTEYE ENGELLEME

Telefon numaralarının paylaşıldığı pastebin.com adlı site atılan tweet’ten kısa bir süre sonra erişime engellendi ve yasanın 'siftahı' yapıldı.

Tweet’te yer alan site linkine tıklayanlar ‘Bu internet sitesi (pastebin.com) hakkında Ankara CBS’nin 08/03/2012 tarih ve 2012/27976 sayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından KORUMA TEDBİRİ uygulanmaktadır’ yazısıyla karşılaştı.

Bu tedbir kararının ardından ise Redhack başkan adaylarının telefon numaralarını imaj formatında paylaştı ve yasağı da böyle deldi:

Siz siteyi kapatsanız da biz resim olarak paylaşırız, sorun mu?

1-      pic.twitter.com/50jMnLNput

2-      pic.twitter.com/pZ5DVgrAw5