Hackerlar, ABD Hüküm Verme Komisyonu'nun internet sitesini ele geçirdi.

Anonymous'tan yapılan açıklamada, bu eylemin, intihar eden internet hakları savunucusu Aaron Swartz'ın intikamını almak amacıyla düzenlendiği bildirildi.

ABD Hüküm Verme Komisyonu'nun internet sitesine bugün erken saatlerde girenler, internet sitesinde, Swartz'ın 2 hafta önce intihar etmesiyle ''çizginin aşıldığını'' bildiren bir mesajla karşılaştı.

SWARTZ, BİR İNTERNET HAKLARI SAVUNUCUSUYDU

Swartz, sosyal haberler veren eğlence amaçlı bir internet sitesi olan Reddit ve Really Simple Syndication (RSS) adlı, internetten yayınlanan materyallerin belli bir standart dahilinde güncellenmesinde kullanılan format sistemi ailesinin kurulmasına katkı sağlayan bir internet hakları savunucusu olarak tanınıyordu.

Ailesi tarafından intiharının ardından yapılan açıklamada, Swartz'ın federal savcıların takibatına uğraması nedeniyle intihar ettiği belirtilmişti.

BİLGİLER KAMUOYUNDA PAYLAŞILACAK UYARISI

Hackerların devlete ait pek çok bilgisayar sistemine sızarak gizli bilgileri kopyaladıklarının belirtildiği Anonymous açıklamasında, bu bilgilerin kamuoyuyla paylaşılacağı uyarısında da bulunuldu.

HÜKÜM VERME KOMİSYONU

ABD'deki federal hükümetin yargı organı bünyesinde, hükümetten bağımsız bir kurum olarak 1984'te kurulan ABD Hüküm Verme Komisyonu, federal mahkemelerin karar verirken izleyecekleri ana esaslara açıklık getirmekle görevli bulunuyor.