Google, merakla beklediğimiz TV dizileri, sinema veya kitaplar öncesinde en büyük korkumuz olan spoiler'ları önleyecek bir yazılımın patentini aldı.

Arama motoru devi Google, internette karşımıza her an fırlayabilecek 'istenmeyen bilgileri' bloke edecek bir teknolojinin patentini aldı.

ABD Patent ve Marka Ofisi'nden (USPTO) Salı günü alınan patent,merakla izlemeyi beklediğimiz dizi ve filmler hakkında sıkça Facebook ve Twitter'da karşımıza çıkan 'sızıntı bilgileri' filtrelemeyi amaçlıyor.

Patentte yer alan bilgilere göre, yazılım akıllı telefonunuz, tabletiniz veya bilgisayarınız üzerinden bir dizi veya kitabın hangi bölümünde veya kaçıncı sayfasında olduğunuzu takip edecek. Cihazlar arasında iletişim kuracak olan yazılım, siz internette gezinirken henüz izlemediğiniz veya okumadığınız kısımlar hakkındaki spoiler'ları filtreden geçirecek.

Goole kullanıcıları spoiler'a rastladıkları zaman alarm ile uyarılacak. Eğer uyarıya rağmen spoiler'ı görmek isterlerse alarmı devre dışı bırakarak söz konusu bilgiye bakabilecekler.

Google, yazılımın ne zaman hayata geçeceği konusunda bilgi vermezken, teknolojinin hiçbir zaman sunulmama ihtimali de var. Zira CNNMoney'de yer alan bilgiye göre, bir Google yetkilisi, 'patentleri fikirlerini korumak için aldıklarını ve her birinin ürüne dönüşeceği konusunda bir şart bulunmadığını' belirtti.

Kaynak: Al Jazeera