Facebook internetteki tüm konuşmaların merkezi olma hedefini gerçekleştirmek üzere yeni Rooms uygulamasını ortaya çıkardı.

Henüz sadece iOS için sunulan Rooms uygulaması, internette sohbet odaları ve forum panoları oluşturup, belirli konularda isminizi belirtmeden tartışmanıza olanak tanıyor. Rooms, sadece takma isim kullanmanıza izin vermekle kalmıyor, Facebook hesabınıza oturum açmadan, hatta herhangi bir e-posta adresi vermeden sohbete katılmanıza olanak tanıyor. "Odalardaki" kullanıcılar, fotoğraf, video ve metin yoluyla iletişim kurabiliyorlar.

Odanın sahibi sizseniz, onu bir kapak fotoğrafıyla kişiselleştirebiliyor, isterseniz tartışma panosunun renk ve metnini değiştirebiliyorsunuz. Oda yöneticisi, gönderileri sabitleyebiliyor ve kullanıcıları moderatör olarak atayabiliyor.

Odalara katılım ise biraz karışık görünüyor, çünkü davetle QR koduyla paylaşılıyor. Oda herkese açık değilse ona katılmanın tek yolu, QR kodunun fotoğrafını çekmekten veya oda sahibinin size gönderdiği mesajı kullanmaktan geçiyor. Rooms, taranmamış QR kodları için iOS'un kamera rulosuna otomatik olarak erişebiliyor.

Facebook'un tamamen dışında çalışan Rooms, ilginç bir uygulama. Trending topics ve hashtag'lerde istediğini bulamayan sosyal dev, belki de Rooms ile kitlelerin ilgisini çekecek.

(CHIP ONLINE)