Geçtiğimiz günlerde Kadın aktivistler grubu FEMEN'in Türkiye şubesi açıldı. Twitter ve Facebook'tan duyuru yapan gruba ilk destek de Didem Dinç'ten geldi.

FEMEN'in "Türk kadınları birleşin! Haklarınız için mücadele edin! Göğsünüzde politik mesajınızın yazılı olduğu üstsüz bir fotoğrafınızı bize gönderin!" şeklindeki mesajına, üstsüz çektirdiği fotoğrafla destek veren Dinç, vücuduna "Savaşa hayır" yazarak çektirdiği fotoğrafı Twitter'da paylaştı.

'TOPLULUK STANDARTLARINI İHLAL ETTİĞİ İÇİN KALDIRILDI'

Birçok medya kurumunda haber olan Dinç'in bu protestosu, sosyal medyada da paylaşım rekoru kırdı. Ancak bugün Facebook üzerinden Dinç'in fotoğrafını paylaşanlar ilginç bir uyarı ile karşılaştı. Vatan'dan Funda Şeker'in haberine göre, Facebook, bu paylaşımı kaldırdı ve paylaşımda bulunan kullanıcılarına bir de uyarı yazısı gönderdi. Uyarıda 'Topluluk Standartlarını ihlal ettiği için kaldırıldı' dendi.

Dünya üzerinde Facebook kullanıcıları tarafından cinsel içerikli fotoğrafların paylaşıldığı ve hatta geçtiğimiz günlerde 'kafa kesme' görüntülerinin dahi dolaşımda olduğu Facebook'un bu tutumu ise kafalarda soru işareti yarattı.

Topluluk Standartları'nı ihlal ettiği gerekçesiyle bu uyarı yapan Facebook'un nasıl bir açıklama yapacağı ise merakla bekleniyor.

FEMEN NEDEN ÜSTSÜZ EYLEM YAPIYOR?

2008 yılında Anna Hutsol tarafından kurulan FEMEN'in amacı kadınların liderliklerinin yanında, kültürel ve manevi değerlerini de geliştirmek. Grubun uluslararası evlilik ajansları, cinsiyet ayrımı ve diğer uluslarası ve ulusal sosyal sorunlar hakkında yaptıkları protestolar mevcut.