Facebook, video prodüksiyon ağını genişletmek için televizyon kalitesinde dizi yapacak.

HaberTürk'ün Wall Street Journal'dan aktardığına göre, Hollywood'un oyunculuk ve yetenek ajanslarıyla da görüşmelere başlayan sosyal medya devi Facebook'un prodüksiyon bütçesi bölüm başına 3 milyon dolara kadar çıkacak.

13-34 yaş arasındaki kitleyi hedefleyen ve 17-30 yaş arasındaki izleyicilere bilhassa odaklandığı belirtilen Facebook'un bir ilişki draması olan Strangers ve reality şov olan Last State Standing yapımlarına talip olduğu gazete tarafından iddia edildi. Facebook ise henüz konuyla ilgili resmi bir yorumda bulunmadı.

Facebook'un dizi mantığını Netflix ya da Amazon gibi tüm bir sezonu internet platformundan aynı gün yayımlamaktansa bölüm bölüm devam eden geleneksel anlayış üzerine kuracağı belirtiliyor.

Sosyal medya şirketinin Hollywood ile izleyici sayısı ve alışkanlıklarına ait verilerin paylaşımını da içeren bir anlaşma yapması muhtemel.

Öte yandan, teknoloji şirketlerinin medya prodüksiyonlarına ilgisi bununla sınırlı değil. Apple, geçtiğimiz günlerde Sony Pictures eş başkanları Jamie Erlicht ve Zack Van Amburg'u işe alarak video programlama operasyonlarının başına geçirmişti.

Geçtiğimiz hafta da Planet of the Apps ismindeki senaryosu önceden yazılmamış bir şov yayına başlamıştı.

Mobil uygulama dünyasını ve yeniliğe öncülük edenleri anlatan dizide Jessica Alba, Gwyneth Paltrow gibi ünlü isimler de yer alıyor.