Türkiye Yeşilay Cemiyeti Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu’nda konuşan Erdoğan, “Dünyanın hiçbir yeniden sorunlu fizik dersinin zorunlu kimya dersinin tartışıldığını göremezsiniz. Ama din dersinin tartışıldığını görürsünüz. Eğer zorunlu din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri olsun mu olmasın diye tartışılacaksa uyuşturucu bağımlılığından neden şikayet ediliyor? Terörden, şiddetten, ırkçılıktan, antisemitizmden, İslamofobi’den neden şikayet ediliyor?” dedi. (Habere gitmek için tıklayınız)

AİHM’nin aldığı kararı yanlış bulduğunu söyleyen Tayyip Erdoğan, “Ellerinden tutulmayan, başları okşanmayan kendilerine bir istikamet, bir aydınlık çizilmeyen o çocuklar, oluşan boşluğu başka şeylerle kapatmaya çalışıyorlar. Bu bazen uyuşturucu oluyor, bazen şiddet oluyor, bazen de örgütlü şiddet olup, teröre dönüşebiliyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerine sosyal medyada tepki yağıyor.

İşte o mesajlardan bazıları:

Özgür Mumcu @ozgurmumcu 

Dersi dinlemeyen, dersten kaytaran kaç arkadaşım varsa hepsi şimdi Rakka'da kafa kesiyor.

Ferdi Carrefour @FerdiCarrefour 

Zorunlu din dersi almayan 34 yaşındaki bacanağım afedersiniz hanımını kıskanmıyor, çocuğu ise Mervelerde değil sevgilimde kalacağım diyor.

Hüseyin Aygün @HuseyinAygun62

Kobani'yi günlerce tank atışına almak, kadınları köleleştirmek 'ayık kafayla' yapılamaz tabii. Erdoğan önce bu dost 'unsur'lara ders versin!

Naim Dilmener @renemliD 

Adam haklı. Fizik, kimya, biyoloji, matematik zorunlu da ne oluyor? Halimize bakılırsa, bir kulaktan girmiş/öbüründen çıkmış.

Selami İnce @selamiince

Erdoğan, "IŞİD'in İslam'la alakası yok. Aralarında uyuşturucu bağımlıları var" diyor. Uyuşturucu bağımlılığı din - ahlak değil sağlık sorunu!

Ahmet Ümit @baskomsernevzat 

Din dayatmaya dönüşmüşse eğer zulümden başka misyonu yoktur...

Özge Mumcu @ozge_mumcu 

Erdal Aksünger ‏@EAksunger

Eroinin %95'i Afganistan'da üretiliyor... Hala,“zorunlu din dersi tartışılıyorsa uyuşturucu ve terörden şikayet etmeyin” diyen birileri var!

Kartacalı ‏@KartacaLi_

"Zorunlu din dersine hayır demek: alkol, ırkçılık ve uyuşturucu yanısıra metroda kalçanıza demir saplanmasına sebep olur" demedi mi daha?

Sertaç AKTAN ‏@sertac_aktan

Hollanda'da hem zorunlu din dersi yok hem uyuşturucu serbest.. yazık koca ülkeye.. efendim? Suç ve bağımlı oranı daha mı düşük? Nasıl olur!?

Sehrazat ‏@sehrazatmusic



(Cumhuriyet)