Emniyet Genel Müdürlüğü, bugün yapılan operasyona ilişkin açıklama yaptı. Emniyet “RedHack” için “organize suç örgütü” ifadesini kullandı.

Sanatçı Barış Atay'ın da gözaltındığı operasyona ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

Siber Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı koordinesinde, 22.11.2013 günü RedHack isimli organize suç örgütüne yönelik 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenmiştir.          

RedHack isimli suç örgütünün mevcut yapısının, örgüt liderinin, örgüt yöneticilerinin, örgüt üyelerinin ve örgüte yardım eden şahısların kimlik bilgilerinin tespit edilerek örgütün faaliyetlerinin sonlandırılması ve sorumluların adli mercilere sevk edilmesi amacıyla 2012 yılında başlatılan çalışmalar kapsamında düzenlenen eş zamanlı operasyonda;

İstanbul'da 6, Mersin'de 2, Bursa'da 1, Kahramanmaraş'ta 1, Muğla'da 1, Diyarbakır'da 1, Ordu'da 1 ve Denizli'de 1 kişi olmak üzere toplam 14 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Bu suç örgütünün, kamu kurumlarının, şirketlerin ve şahısların bilgisayar sistemlerini hedef alan, sistem veri tabanlarında bulunan gizli bilgilerini ele geçirip ifşa ettiği, sistemleri çalışamaz hale getirdiği, eylemlerde ele geçirilen bilgi ve belgeleri örgüt adına oluşturdukları twitter hesabından ve çeşitli internet sitesinde yayınladıkları tespit edilmiştir.

RedHack isimli suç örgütünün ayrıca, birçok kamu kurumu da dahil olmak üzere 1200'ün üzerinde web sitesinin çökertilmesi, kişisel hesapların ele geçirilerek kişisel verilerin çalınması, bilgi ve belgelerin silinmesi, yasa dışı toplumsal olaylar da aktif rol alarak kişi ve kurumların hedef gösterilmesi eylemlerini gerçekleştirdiği de değerlendirilmektedir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

RedHack'in twetter hesabından ise bugün çok sert açıklamalar yapıldı:

RedHack: Ondördümüz de yerimizde duruyoruz!