Mahkeme, YouTube'a erişim engeli kararını kaldırdı. Kararın ardından sitenin erişime açılması beklenirken, gece saatlerinde BTK'tan yapılan açıklamada dava konusu içeriklerin yayında olması nedeniyle erişim engeli uygulamasının devam ettiği bildirildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi'nin "devlet sırlarının ifşasının önlenmesi amaçlı 27 Mart'ta aldığı kararına" istinaden ve ayrıca Atatürk'e hakaret niteliğindeki içerikler nedeniyle ilgili kanun hükümleri uyarınca Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından youtube.com adlı internet sitesine erişimin engellenmesi tedbirinin uygulanmaya başlandığı hatırlatıldı.

Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi'nin ilgili internet sitesindeki tüm yayına erişimin engellenmesine dair kararın kaldırıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine, Gölbaşı Asliye Ceza Mahkemesi'nin 4 Nisan ve 2014/81 Değişik İş No'lu kararıyla, ilgil internet sitesi tarafından gereğinin yerine getirilmemesi durumunda, youtube.com internet sitesinin tüm yayınına erişimin engellenmesine ve suça konu içerikler kaldırılıncaya kadar erişime engelin devamına hükmedilmiştir.

Gölbaşı Asliye Ceza Mahkemesi'nin 9 Nisan ve 2014/91 Değişik İş No'lu kararı ile 2014/381 Değişik İş No'lu kararında belirtilen 15 linke erişimin engellenmesine dair kararın aynen devamına ve youtube.com internet sitesinin bu şekilde erişime açılmasına karar verilmiştir.