Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'nda başına isabet eden  gaz fişeği sonucu 14 yaşında yaşamını yitiren Berkin Elvan, yaşasaydı dün 17. yaşını kutluyor olacaktı. Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, doğum gününde oğlunun mezarına sarılarak, “Bebeğim ne olur kalk gel artık yaralarını sarayım... Yavrum dayanamıyorum Berkinim...” diyerek dakikalarca göz yaşı döktü. 


‘YAŞASAYDI ARKADAŞLARIYLA 17 YAŞINI KUTLAYACAKTI’

Elvan ailesi, yakınları ve arkadaşları, Berkin Elvan’ın Feriköy Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret etti.  Oğlunun mezarına sarılan anne Gülsüm Elvan, "Bebeğim ne olur kalk gel artık yaralarını sarayım... Yavrum dayanamıyorum Berkinim... Ben gideyim yavrumun yaralarını sarayım... Yavrum daha küçük kendi başına bir şey yapamıyor" diyerek dakikalarca gözyaşı döktü. Elvan'ın sürekli ağıt yakması ziyarete gelen yakınlarının duygulanmasına neden oldu. 

Burada konuşan Sami Elvan da, "Bugün bizim çocuğumuzun doğum günü. Bugün çocuğum yaşasaydı evinde belki arkadaşıyla belki de bir kız arkadaşıyla 17 yaşını kutlayacaktı. Maalesef biz çocuğumuzun başında, en mutlu gününde hüzünlü anlar yaşıyoruz. Bunu yapanlar utansın. Bunu yapanlar inanıyorum ki mutlaka bir gün halk önünde hesap verecekler" dedi.