Başbakan yayınlanan bazı ses kayıtlarına montaj deyince son ses kayıtları montajlanmadan uzun uzun yayınlanmaya başlandı. Böyle olunca da bütünlüklü ses kayıtlarını inkar etmek de zorlaştı. Başbakan da bugünkü konuşmasında ses kayıtlarını doğruluğunu teyit etti, yaptığı konuşmaları savundu.

Başbakan Erdoğan Ankara'da yerel medya temsilcileri ile buluşmasında yaptığı açıklamalarla sosyal medyayı salladı.

Başbakan'ın son konuşmasındaki açıklamaları bomba etkisi yaptı. Sosyal medyada 'bu itiraftır' tartışmaları çıktı.

Twitteri coşturan Erdoğan'ın, Aydın Doğan hakkında eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile yaptığı görüşmenin ses kaydı ile MİLGEM ihalesi için söyledikleri oldu.

İşte Aydın Doğan kaseti için söyledikleri;

-Dün bir tane daha yayımladılar, Adalet Bakanımla benim görüşmem, bugün malum gazete yayınlamış, çünkü kendileriyle ilgili. Dönen dolapları tabii biz biliyoruz. Benim Adalet Bakanıma 'Bunu yakından takip et' dememden daha doğal, daha tabii ne olur.

MİLGEM SES KAYDI GERÇEK Mİ?

Başbakan'ın sosyal medyada olay olan konuşmasındaki bir diğer bölüm ise MİLGEM ihalesi hakkında yaptığı açıklamalar;

-“Birçok ihaleler yapılıyor birisi saf dışı edilmiş olabilir, şahsıma müracaatı olabilir, ben de dava et diyorum. Bu neticede devletin yüzlerce milyon dolar kazancı oluyor. İşte bunlar bu görüşmeyi dinleyecek kadar karaktersiz” .

Telefon görüşmesinde ise Metin Kalkavan saf dışı edilmediğini, hatanın kendisinde olduğunu belirtiyordu. Ancak Başbakan ısrarla BİMER’e dilekçe yazmasını, kendisinin halledeceğini vurguluyordu.

ERDOĞAN SES KAYDINI İTİRAF MI ETTİ?

Erdoğan'ın iki konuda yaptığı açıklama sosyal medyada deprem etkisi yaptı. Birçok gazeteci ve twitter kullanıcısı Erdoğan'ın yaptığı bu açıklamayla ses kayıtlarını itiraf ettiğini öne sürdü. (Gazeteciler.com)

İşte sosyal medya yazılanlar:

‏@bulentmumay

Sadullah Ergin GDO'lu kayıtlar demişti. Başbakan direkt kabul etti. Organikmiş..

***

Özgür Mumcu ‏@ozgurmumcu  3 sa.

Erdoğan, Aydın Doğan'la ilgili ses kaydını kabul etti ve bu doğaldır dedi. Hadi geçmiş olsun. Bundan kelli dikiş tutmaz bu şahıs.

***

@eyupcansaglik

Bu da oldu! Başbakan Erdoğan 'o tapeleri' doğruladı:

İhale için şahsıma müracaat edilmiş olabilir

***

‏@asliaydintasbas

Basbakan Sadullah Ergin'le gorusmesini de, MILGEMin iptali icin cabalarini da kabul etti. Ne var ki, diyor. "Vahim" hafif kalir....

***

‏@muratsabuncum

basbakan dinlemeyi kabul ederek eski bakani sadullah ergin in dun gdo lu demesini bosa cikardi. dogrulari soylemeyn siyasetci sadullah ergin

***

‏@vekilince

Alt yazı için aradığını kabul etmişti, şimdi de yargı ile ilgili aradığını kabul etti! Diktatör denilince de kızıyor! Diktatörün daniskası!

***

‏@EmreUslu

Başbakan İHALEYE FESAT karıştırdığını da, Yargıya müdahale ettiğini de kabul etti. Bu sefer MONTAJ diyemedi. Diğeri nasıl MONTAJ oldu bari

***

‏@fatihportakal

Ne güzel Başbakan'a göre her şeye karışılabilir. Spor, iş, adalet.. Her müdahale normal.. Babacim rejim bu.. Son sözü reis söyler!

***

‏@acikcenk

İşine gelenleri savun işine gelmeyenlere montaj de.. Oh ne güzel

***

‏@themisler

Hâlâ ''Başbakan da dürüst arkadaş bak tapeyi doğruladı, eğer öncekiler de doğru olsaydı inkar etmezdi'' diyen çıkmadı mı?

***

‏@mustaf_unal

VAY VAY VAY VAY... Başbakan tapeleri doğruladı.

***

‏@ozgurcakmakci

Başbakan adalet bakanıyla konuşmasını doğruladı. Demek ki fişleme konusunu da kabul ediyor. Vay Türkiye'nin haline

***

‏@fahriercan 

Başbakan, Sadullah Ergin ile görüştüğü kaydı doğruladı. Artık yalanlama ihtiyacı bile hissetmiyor.

***

‏@alimerttascier 

Başbakan Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Alevi Hakim fişlemesinin de olduğu konuşmayı doğruladı...

***

‏@somuncubaris 

başbakan kendi suçlarını itiraf ediyor,lakin seçmenini hırsızlık yaptığına bir türlü ikna edemiyor...

***

‏@fevri_sosyolog 

yandaşlar, başbakan ses kayıtları için montaj - dublaj deyince inanıyorlar ; ses kayıtlarının doğruluğunu itiraf edince inanmıyorlar :)

***

‏@fevri_sosyolog 

Bilal'e anlatır gibi anlatıyorum. Başbakan hakkında çıkan bütün ses kayıtlarının doğru olduğunu itiraf etti. tekrarlıyorum itiraf etti.

***

‏@barisatay 

Ne ala memleket ! İhaleye, yargıya müdahale ettiğini canlı yayında itiraf eden pişkin bir başbakan yönetiyor buraları... Köy ağası mübarek !

***

‏@serimcetin 

Erdoğan Milgem tapesini inkar etmeyerek ihaleye fesat karıştırdığını itiraf etti.

Tabi bu memlekette Başbakan olmak = ceza ehliyeti olmamak.

***

‏@csagir 

Başbakan, yerel medya temsilcilerine ortaya çıkan yolsuzlukla ilgili ses kayıtlarının doğru olduğunu itiraf edip destek istiyor. :)))))))))

***

‏@Iumpen

O kadar ahlaksız bir durumdayız ki; Başbakan suçunu itiraf ettikten sonra utanmak yerine, işlediği suçu normalleştirmeye çalışıyor..