Uluslararası hacker ve aktivist ağı Anonymous, aktivistlerden, pedofiliye karşı başlattıkları “Operation DeathEaters” (Ölü Yiyiciler Operasyonu) kampanyasına destek vermelerini istedi. Anonymous, operasyon kapsamında uluslararası pedofili çetelerinin suçlarını belgeleyen delilleri toplamayı ve suçluları 'adalete teslim etmeyi' planladıklarını belirtti.

Hacker grubunun yaptığı açıklamada bünyelerinde polis, avukat, din insanları ve hükümet çalışanlarının bulunduğu çocuk kaçakçılığı çetelerinin korunduğuna dikkat çekti. Russia Today'de yer alan habere göre; Anonymous, farklı pedofili vakaları arasında bağlantı kurmaya yardımcı olacak bir veri tabanı oluşturmayı hedeflediklerin altını çizerken bunun yalnızca ABD ve İngiltere’yle sınırlı kalmayacağını, küresel bazda bir çalışma yürüteceklerini vurguladı.

3 AŞAMADA 'OPERATİON DEATH EATERS'

Yayınladıkları videoda aktivistlere hitap eden Anonymous ekibi, gönüllülerin üç aşamalı planın işlemesinde yardımcı olabileceğini ifade etti. Grubun planlamasına göre;

* ilk aşamada bilgilerin toplanması,

* ikinci aşamada toplanan bilgilerin olabildiğince geniş kesimlere yayılması

* son olarak da “düzgün soruşturma yürütülmemiş alanlara bağımsız ve uluslararası bağlantılı bir soruşturma” yapılacağı açıklandı.

#OperationDeathEaters, İngiltere’de Prens Andrew hakkında çıkan pedofili iddialarının ardından başlatıldı. Prens Andrew iddiaları reddetse de skandal büyümeye devam ediyor.

Kaynak: BirGün