Gezi direnişiyle birlikte sokaklarda görünürlüğünü arttıran LGBTİ bireyleri, 1 Mayıs işçi bayramında yine alanlardaydı. Sadece İstanbul değil; Ankara, Adana, Antalya, Antep, Çanakkale ve sayamadığım birçok şehirde alanlarda yerlerini aldılar.

İstanbul'da bu yıl da Taksim'deki kutlamaların yasak olması nedeniyle gerginlik vardı. Metro, metrobüs, otobüs, vapur seferleri iptal edilmesine rağmen biz de bir şekilde Mecidiyeköy'e kadar geldik. Her yer polis kontrolündeydi. Yolumuzu uzatarak, ara sokaklardan DİSK binasına doğru gitmeye başladık.

ÖNÜNE BAK ''İBNE''

DİSK binasına doğru yola çıktığımız zaman bir grup polisin bize doğru geldiğini gördük. Arkadaşlarımızdan iki kişi önde ve biz de hemen arkalarındaydık. Polisler önden giden arkadaşlarımızın yanından geçerken, bir polisin arkadaşımızı iterek: ''Önüne bak lan İbne, yavaş yürü'' demesiyle, ortam biraz gerildi. Kahraman polisimiz bize yolda nasıl yürüyeceğimizi öğrettikten sonra bizler de yolumuza devam etmeye başladık. Ama aklımda soru işareti kalmadı değil... ''Kim için hizmet, hangimiz için adalet?''

BAYRAM HEDİYESİ ''GAZ, SU, JOP''

DİSK'in önüne geldiğimiz zaman birçok siyasi parti, dernek ve inisiyatifleri görünce biraz rahatladık ve LGBTİ bireyi arkadaşlarımızla da bir araya geldik. Yürüyüş başladı. Çok geçmeden de polisle karşı karşıya geldik. Kısa bir süre sloganlar atıldı ve polis tacizi yaşandı. Ardından ise müdahale başladı.

Çok şiddetli bir müdahale olacağını zaten önceden tahmin ediyorduk. Bir ara sokağa sıkıştık ve polislerin arasında kaldık. Bulunduğumuz sokağa adeta biber gazı yağmuru başladı. Başımıza biber gazı kapsülü gelmesin diye apartman girişlerine sığınırken, gazın etkisiyle de adeta çırpınıyorduk.

Bu bir müdahale değildi. İnsanların katledilmesine sebep olacak bir durumdu. Bayılanların, fenalaşanların, yaralananların yardımına sağlık görevlileri yetişti. Benim ve birçok arkadaşımızın koluna girerek bizi sokaktan çıkardılar. Duyarlılıklarından ve samimiyetlerinden dolayı onlara bir kez daha teşekkür ediyorum.

''İBNESİZ, LGBT'SİZ BU ALAN TERTEMİZ''

LGBTİ bireyleri sokaklar da görünürlüğünü arttırırken, bundan rahatsız olanlar dövizlerinde ''İbnesiz, LGBT'siz bu alan tertemiz'' diye yazılar yazmışlar.

Ne derlerse desinler, LGBTİ bireyleri gezi direnişinden itibaren görünürlüğünü arttırdı ve arttırmaya, mücadele etmeye devam edecektir.

Ayrıca, Malatya'da LGBTİ aktivisti arkadaşlarımızı da tehditle korkutmaya çalışan kimliği belirsiz kişilere de buradan cevap vermek istiyorum. Yıllarca ne giyeceğimize, nasıl konuşacağımıza, nasıl hareket edeceğimize, nerede oturacağımıza karar verdiniz. Şimdi de nerede örgütleneceğimize karar vermeye çalışıyorsunuz. Baskıcı, ahlakçı, erk zihniyetinize karşı bizler artık sokaklardayız ve her alandayız.

Tüm işçi sınıfının ve seks işçilerinin bir kez daha bayramını kutluyorum.

İnadına isyan, inadına devrim, inadına özgürlük!