Ben senin yan komşunum, hatta kapısını güvenerek çaldığın arkadaşınım. Bana bugün “HAYIRCI terrorist” diyorlar, kanma ben yine aynı kişiyim..

Biliyor musun yine binlerce öğretmeni, akademisyeni işten atmışlar. Onlar senin de çok sevdiğin kızına ders veren, zorlukla geçinen öğretmendi. Sen tatildeyken gizli gizli markette çalışan öğretmen. Ülkede işsizlik olunca ilk kapıya konan memur. Onlar arasında senin de yakının yok mu?

Biliyor musun son seçimlerde “istikrar kazanacak” diye seçim çalışması yapmışlardı. Sen de inanıp oy vermiştin.

Ben bu sene de zam almadım ve birçok yakınım da işsiz. Zorlandığı için senden borç para isteyen kaç arkadaşın var hadi bir düşün güzel arkadaşım..

Eğitimde proje okulları ve müfredat değişikliği ile zaten bilmeyi ve öğrenmeyi nasıl istemediklerini gösterdiler herkese. Çocuğunu ne zorluklarla okuttuğunu biliyorum. Her gün sistem değişiyor. Kızının sevdiği hocayı başka okula nasıl sürdüklerinde kızmıştın, unutma!

Sence bunu neden yapıyorlar hiç düşündün mü Evetçi arkadaşım? Ben söyleyeyim: Tüm bunları sırf aynı düşüncede olmayan insanların çevreyi aydınlatmasından dolayı, korktuklarından yapıyorlar.

Yasama, yürütme, tek kişiye bağlanacak. İnanç saldırıları daha tek adam sistemi olmadan yapılıyor. Biliyor musun benim din adamım halen görmezden geliniyor. "Böyle şey olur mu?" demiştin sen! Hatırlasana .....

Kardak bahanesiyle insanları kandırıyor ve savaş çığırtkanlığı yapıyorlar. Bir çakıl parçası bile verilmez derken, neredeyse parsel parsel ülkenin öz sermayesi satılıyor. Her şey yok pahasına iktidar havarilerine veriliyor. Sen buna kızmıyor musun?

Suriye'de canlar gidiyor. Buna bir tane ses veren, milliyetçi nutuk atan iktidar havarisi görüyor musun?

Suriye'li çocukların canları sömürülüyor. Avrupa'ya karşı bir koz gibi kullanılıp meta olarak görülüyorlar. "Rab buna ne der?" sorusunun cevabını EVET oyu vererek öğrenmek istediğine emin misin? Bu günahı çekmeye hazır mısın?

Hey EVET verecek arkadaş! Benim ailemin geleceğini, kendi çocuğunun geleceğini düşün, beyin göçlerinden mesul olmayı gerçekten istiyor musun?..

Kafanda soru varsa kavga etmeden tartışabiliriz. Farklı olmak, robot olmamaktır. O akademisyenler, o eğitmenler, o aydınlar senin hakkını da savunacak yegane kişilerdi..

Ben Ermeniyim, azınlık okulum var. Yine kapanır görülmem etrafta. Sadece 50 bin kişi kalmış, yarısından fazlası ihtiyar bir halkın evladıyım. Her tekçi anayasa sonrası göçmüşüz gitmişiz. Artık bu çabam kendim için değil bu coğrafyanın geleceği için. Sen yakın arkadaşım için. Burada gömülü atalarım için.

Bir sözüm de lütfen 80 Anayasasını yapanlarla aynı HAYIR’ı savunduğumu düşünme. Bizler demokrarik bir anayasayı savunuyoruz. Eşit ve özgür. Senin de buna karşı olamayacağını biliyorum Evetçi arkadaşım..

Sakın şunu düşünme tabii, EVET çıkarsa kaçmayacağız. Mücadele edip yine demokrasiye sahip çıkacağız ama bunu birlikte güç verip şimdi yapalım. Farklı olanın hakkı için birlikte ses verelim.

Hocalara yapılan zulüm sonrası ben çok utanıyorum. Daha çok çabalamamız gerekirdi. Ya sen EVET'çi kardeşim, sen utanmıyor musun kızının, oğlunun hocasına yapılanlardan!!!

Gel dostum birlikte ülkenin Hayırını savunup kaos ortamından kurtulalım. Mücadelemiz barış olsun.

Hazreti Ali’nin dediği gibi: Hayrı yapan, hayırdan da hayırlıdır; şer isteyense şerden de kötüdür.