Sağır olan Dimitri kör adama sordu: Geleceğimizi nasıl görüyorsun?
Kör adam da bütün körler gibi, gözle ilgili şakaları severdi: "Göreceğim ama gözümün üstüne kim sıçtı, bilmem. Ah, bir şeyler seçiliyor, evet gördüm işte, gelecek tam bir boka benziyor" (Gürsel Korat-Zaman Yeli)
İçinde bulunduğumuz durumu en iyi bu şekilde ifade edebildim. Durumumuz tam da bu.
Bir referandum sürecine girdik, ilerliyoruz. Meclis çoğunlukla 'evet' dedi, söz halkın. Tabii anayasa değişikliği görüşmeleri başladığından itibaren sosyal medya üzerinden evet-hayır kampanyaları da başladı. Söz konusu anayasa değişikliği görüşmelerinde meclisten onay çıkınca kampanyayı şekli de değişti. Sosyal medya da evet-hayır kampanyasına birçok ünlü de fikrini beyan ederek destek verdi. Evet'çilere en büyük destek tabii ki iktidar partisinden geldi, tebrik ettiğini dile getirdi Binali bey... Peki ya Hayır'cılar? 
Binali Yıldırım şöyle diyor: “Ey CHP, ey Atatürk’ün partisi ne hallere düştün? Ülkeyi bölenlerle kol kola girmek yakışır mı Atatürk’ün partisine?”
Türkçesi; ''HAYIR'' diyerek HDP ile aynı safta yer alıyorsun, gel vazgeç, bizim safımıza katıl, demektir.
Yine, bunun Türkçesi; bizimle birlikte ''Evet'' demezsen seni terörle kol kola olmakla hedef göstereceğiz, demektir. 
Ve yine, yine; Bu ülkede aldığı oyla 3'üncü büyük parti olan HDP'yi alenen ve HDP'ye oy veren milyonları hedef göstermektir. 
Öyle de oldu. İstanbul Maltepe'de 'Hayır' kampanyası yürüten CHP Gençlik Kollarına silahlı saldırı düzenlendi. Bir kişi karnından vuruldu. Bu yaşananlar daha referandum sürecinin başlangıcı. Bu söylemler böyle devam edecekse daha ne kötülüklerle karşılaşacağız kim bilir... 
Bu ülkeyi yöneten siyasi iktidar olgun bir tavır göstermeli, 'HAYIR' diyecek kesimi de tebrik etmeyi bilmeli. Saldırganlıkla hiçbir yere varılmaz.
Mesela, yakın zaman sonra ''Milletin iradesi'' diye, sandığa gideceğiz. Bu süreçte referandumda 'evet' oyu kullanacak kesim çok rahat sokak, mahalle çalışmalarını yaparken 'hayır' oyu kullanacak kesim ne yapacak? Mafyaların tehdidi altında kendi düşüncelerini halka nasıl anlatacak? 'Hayır' protestosu yapanlar gözaltına alınmaya devam edecek mi? 
Kusura bakmayın. Eşit koşullarda fikir özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü yoksa birilerinin korkutuğu bir şeyler vardır. Korkmayın. Bu kadar şeffaf ve milletin yararına olacak bir anayasa değişikliği ise şayet, bırakın herkes düşüncesini özgürce savunsun. Son karar sandıkta! Sandıktan çıkacak 'adaletli' sonucu kabullenin. Bu halkı daha da ayrıştırmayın. Başkanlık gelirse terör bitecek, gelmezse kaos diyerek, halkı sindirmeye çalışmayın. Bu kor ateşin devamı yangındır! Mazallah! Herkesi yakar, herkesi... 
Son olarak ifade özgürlüğü hakkımı kullanarak, referandum da kullanacağım oyu sebepleriyle birlikte açıklıyorum:
Ülkemin geleceği için, 
parlamenter demokrasiye inandığım için,
parti devletine dönüşmemek için,
daha da erkekleşen yönetim biçiminden duyduğum endişe için,
terörle terbiye edilmeden sokaklarda özgürce gezebilmek için,
ifade özgürlüğü ve toplumsal uzlaşı mekanizmasının tekrar yeşertilmesi için, 
bu ülkenin yönetimde ben de söz sahibiyim diyebilmek için, 
demokratik cumhuriyet ve laiklik için,
HAYIR diyorum!