Mersin’de belediye çalışanlarının saldırısına uğradığını söyleyen Zülfü Livaneli, “Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediye bana saldırıyor, düşünebiliyor musunuz? Bu CHP belediyesi ne kadar ayıp! Aslında orada 50 bin kişi halk onları boğardı ama neyse ki ben yatıştırdım,” dedi.

Mersin’de Mezitli Belediyesi’nce bu yıl dördüncüsü düzenlenen güneş festivali etkinlikleri kapsamında Zülfü Livaneli Pompeipolis Antik Kenti’nde konser verdi. Zülfü Livaneli konser öncesi, iddiaya göre belediye görevlilerince kulise alınmadı. Buna gerekçe olarak da içeride İspanya’dan gelen Flamenko Dans Grubu’nun giysileri olduğu gösterildi. Livaneli yaşadıklarını konserde protesto edince seyirciler de belediyeyi yuhaladı.

Konserini verdikten sonra İstanbul’a dönen Livaneli, Atatürk Havalimanı’nda yaşadıklarını anlattı. Konser alanına 50 bin kişi toplandığını, müthiş konser verdiklerini ifade eden Livaneli, “Belediye çalışanları bir takım şeyler yaptılar. Kuliste bir takım aşırılıklarda bulundular. Ben de konserde protesto ettim. Protesto edince 50 bin kişi de belediyeyi yuhaladı. Yuhalama üstüne de belediye başkanının şoförü Özgür adlı kişi ve diğerleri bana saldırıda bulunmak istemişler. Ben fark etmedim. Emniyet müdürü falan üstüne atlamışlar, mani olmuşlar. CHP’li belediye bana saldırıyor, düşünebiliyor musunuz? Aslında orada 50 bin kişi halk onları boğardı ama neyse ki ben yatıştırdım. Böyle tatsız tuzsuz bir şey oldu. Sonuçta halk sayesinde çok güzel oldu.” diye konuştu.

"CHP’NİN PARTİ SORUŞTURMASI AÇMASI LAZIM"

“Hukuki olarak yargıya başvuracak mısınız? Şeklindeki soru üzerine Livaneli,“Bilmiyorum, bu CHP belediyesi ne kadar ayıp. Türkiye’nin böyle bir durumunda, böyle bir şeyde. Oradaki 50 bin kişiye de saygısızlık. Esasında 50 bin kişinin yuhalamasını çok şeylerine gitti. Ama hak ettiler, daha da ağırını hak ettiler. Bana kalırsa Kemal Kılıçdaroğlu dostumun ve CHP MYK’sının bu olaya el koyması lazım.” ifadesini kullandı.

CHP’nin eski milletvekili olduğunu hatırlatan Livaneli sözlerini şöyle tamamladı: “Buna bir parti soruşturması açmaları lazım. Bu belediye başkanı ve özellikle hatta bir tanesi silah çektiler falan diyor. Bilmiyorum doğru mu diyorlar. Şoför Özgür Çetin ve oradaki saldırganlar hakkında dava açmaları gerekiyor.” (Medyatava)