KCK ve KNK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar İMC TV’ye konuştu, Kobani'de IŞİD'e karşı sergilenen direnişi ve çözüm sürecini değerlendirdi.

KCK'nin "Ortada bir çatışmasızlık durumu kalmadı" açıklamasına ilişkin konuşan Aydar, KCK açıklamasında, 'Gerekli adımlar atılmadan, güvenceler verilmeden, müzakere masası kurulmadan bu konuda ilerliyoruz aşmasına gelinmeden hiçbir gerilla yerinden kıpırdamayacaktır' denildiğini hatırlatarak Kobani'deki IŞİD saldırılarına dikkat çekti. 

Aydar şunları söyledi:

"ELİMİZDE BELGELER VAR"

“Kobani’de Türkiye IŞİD’le birlikte hareket ediyor. Saldırılar Türkiye’den habersiz değildir. Bizdeki bilgi ve belgeler bunu gösteriyor. Saldırıya Türkiye'nin desteği vardır. Bir halk kırımdan geçirilmeye çalışıyor. Türkiye sınırı kapatıyor ve yardım etmediği gibi, yardıma gidenleri engelliyor... Yapılan pazarlıklar var. 49 rehine olayı ve buna benzer bilgiler. Arkadaşlarımızın elinde farklı belgeler var.."

"HERKES KCK AÇIKLAMASINI CİDDİYE ALMALI"

"KCK açıklaması bir uyarı mı, yoksa hükümetin atacağı adımlarla gözden geçirilecek bir karar mı?" sorusuna ise Aydar şu yanıtı verdi: "Bu şu ana kadar yürütülen çatışmasızlık ortamının ortadan kaldırıldığı söyleniyor ve gerekli önlemlerin alınacağı belirtiliyor. Son sözü Başkan Apo söyleyecektir. Ama bu ulaşılan sonuçlar ve alınan karardır. Bunu herkes ciddiye almak zorundadır. Artık bıçağın kemiğe dayanma durumudur olan. Karşı tarafın adım atmamasından kaynaklıdır. Karşı tarafın yaptıkları görülmeden bu tip bildiriler yayınlamayız."

"IŞİD'LE PYD'Yİ AYNI KEFEYE KOYAMAZSINIZ"

Erdoğan'ın "IŞİD'e karşı mücadele edelim, ama bölücü terör örgütü PKK'nin uzansıyı PKK'ye karşı da önlem alalım," açıklamasını hatırlayan Aydar şunları söyledi: "Eğer siz PYD ile IŞİD'i aynı kefeye koyarsanız, Kürtlerin kazanımlarını silmeye, bertaraf etmeye çalışırsanız, Kürt halkının ve örgütün bunu görmemesi mümkün değil. Biz savaşa da barışa da ciddiyetle yaklaşıyoruz, onlar da öyle yaklaşmalı."