Liseli Öğrenci Birliği’ne üye 8 eylemci, saat 12.30 sıralarında Galata Köprüsü üzerine gelerek zorunlu din dersinin seçmeli hale getirilmesi için protesto eylemi yaptı. İkisi kadın 3 eylemci arkadaşlarının yardımıyla kendilerini köprünün korkuluklarına zincirledi. 5 eylemci de yanlarında getirdikleri ve üzerinde "Zorunlu din dersi kaldırılsın" yazılı pankartı açarak köprünün ortasında slogan atmaya başladı.

Eylem nedeniyle köprünün Eminönü istikametinde araç trafiğinde yoğunluk yaşanırken, eylemcilere ilk müdahaleyi trafik polisleri yapmak istedi. İki trafik polisi yolun ortasında pankart açarak trafiği engelleyen eylemcileri gözaltına almak istedi. Gözaltına alınmamak için direnen öğrencilerle polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.  

Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekiplerinin de olay yerine gelmesiyle pankart açan öğrencilere müdahale edilebildi. Pankart açan eylemcilerden 4’ü göz altına alınarak ekip otosuna bindirildi. Polise uzun süre direnen 5’inci eylemci ise polisin elinden kurtularak kendini köprüye zincirleyen diğer arkadaşlarının yanına giderek protestoyu sürdürdü.

Afiş açan öğrencileri gözaltına alan polis, kendini köprüye zincirleyen öğrenciler için itfaiyeden yardım istedi. İtfaiyenin geç kalması üzerine bir demir kesme makası bulan polis, öğrencilerin kendilerini köprü korkuluklarına bağladığı zinciri kesti. Burada da, gözaltına alınmamak için direnen öğrencilerle polis arasında arbede yaşandı. Yarım saat süren protesto eylemi sonunda polis 8 öğrenciyi de gözaltına aldı ve ifadelerinin alınması için polis merkezine götürdü.

DHA