Erzurum’un Tekman İlçesinde ”Sorumluluk Duygusu ve Hedeflerimiz” konulu konferansta kız öğrenciler, İl Müftü Yardımcısına “Kaçak elektrikle cenaze yıkamak caiz midir?” ve "Zorla evlilik caiz midir?” gibi ilginç sorular yöneltti.

Erzurum’un Tekman İlçesinde kuran kursu öğrencilerine “Sorumluluk duygusu ve hedeflerimiz” adlı konferans veren Erzurum Müftü Yardımcısı Celal Büyük, kuran kursunda eğitim gören kız öğrencilere islami çerçevede nasıl bir idealle yarına hazırlanması gerektiğini, hedefsiz yaşamamalarını, bol bol kitap okumalarını, kuran kurslarında öğrendikleri bilgileri hayata yansıtmalarını, öğrendikleri doğru bilgiler çerçevesinde hurafelerle mücadele etmelerini söyledi. Konferansın sonunda yapılan soru-cevap bölümünde kız öğrencilerden gelen ilginç sorular, Müftü Yardımcısı Celal Büyük’ü şaşırttı.

İşte sorulan bazı sorular:

“Bir genç kıza iftira atılıyor ve bunu duyanlarda bunu yayıyor. Bu günah mıdır?”
“Kuran kursuna gittiğimizden dolayı babamız bize kızıyor. Bizde onu dinlemeyip kuran kursuna gidiyoruz. Bu günah mıdır?”
“Evlilik zamanında iki tarafın görüşmesinden sonra o gördüğümüz kişiyi değil de başkasıyla evlendirseler bu ne kadar doğrudur?”
“Ailesine haram yediren baba bundan sorumlu mudur ?”
Başlık parası almak caiz midir?”
Berdel caiz midir?”
“Kaçak elektrikle cenaze yıkamak caiz midir?”
“Zorla evlilik caiz midir?”
“Boşamak helal midir?” 

(Milliyet)