Radikal'de yer alan habere göre Malatya 'daki Zirve Yayınevi'nde, 2007 yılında 3 Hıristiyanı öldüren ve özel yetkili mahkemeler ile tutukluluk sürelerini düzenleyen yasal değişimin ardından serbest kalan sanıkların elektronik kelepçeyle izleneceği belirtildi.

4 SANIĞA ELEKTRONİK KELEPÇE

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada elektronik kelepçe uygulamasının 4 sanık için uygulanacağı belirtilerek, şöyle denildi: “Uzun tutukluluk nedeniyle tahliye olan ‘Zirve davası’ sanıkları hakkında mahkeme, konutta elektronik kelepçe uygulamasına karar vermiştir. Elektronik kelepçe uygulaması 4 kişiye uygulanmış ve GSM hattı çekmeyen bölgede yaşayan diğer kişi için ise sabit telefon hattı üzerinden uygulanmasına ilişkin teknik çalışma devam etmektedir.”

ZİRVE’DE ‘SONSÖZ’Ü AKP MİLLETVEKİLİ SÖYLEMİŞ

Bu arada Taraf’ta Emre Uslu’nun iddiasına göre, Zirve cinayetlerinin organize bir yapı tarafından işlendiği ve olayda yerel basının oynadığı kritik rol, dava dosyasına girdi.

Halkı Hıristiyanlara karşı kışkırtan yerel basının ilginç bağlantıları ortaya çıktı. Zirve davasında kışkırtıcılık yapan bir gazete özellikle dikkat çekiyor. Malatya SonSöz gazetesinin, cinayet öncesinde kampanya şeklinde haberler yaptığı görülüyor.

Taraf, Zirve Yayınevi katliamının öncesinde kışkırtıcılık yapan SonSöz gazetesi hakkında ilginç ayrıntılara ulaştı. Gazete’nin İmtiyaz sahibi, Yedirenk Yayıncılık Matbaacılık A.Ş. olarak görünüyor. Yedirenk Yayıncılık Matbaacılık A.Ş’nin ortakları arasında çok ilginç bir isim dikkat çekiyor: AKP Malatya Milletvekili Mahmut Mücahit Fındıklı.

Daha da ilginci şu: O dönem Malatya Sonsöz gazetesinde Hıristiyanlara karşı yapılan provokasyon haberlerini istihbarat birimlerinden alıp gazetede yayımlayan muhabirin şimdilerde havuz medyasında operasyon muhabiri olarak çalıştığı iddia ediliyor. Zirve Yayınevi soruşturmasında da adı geçen muhabir hâlen provokatif haberleriyle görevine devam ediyor.