Zirve katliamı davasının 7 yıldır tamamlanamamış olmasına müdahil avukatlardan tepki geldi.

Davanın avukatlarından Erdal Doğan, mahkemenin Kozmik Oda soruşturmasını yürüten savcılardan bilgi ve döküman istemesine rağmen bu bilgilerin mahkemeye sunulmadığını kaydetti. 

Taraf’ta yer alan habere göre Doğan, davanın bir türlü nihayete erdirilememesinin cinayeti işleyen sanıkların kaçma şüphesi dahil bazı kaygı verici sonuçlar doğurabileceğini belirtti.

Doğan, Zirve katliamı davasının da Ergenekon uzantısı olduğu düşünüldü-ğünde, davaya hükümet tarafından müdahale edildiği izleniminin uyandığını söyledi.

Davanın örgütlü suç kapsamına alınarak genişletilmesi üzerine müdahil avukatlar olarak bazı talepleri olduğunu söyleyen avukat Erdal Doğan, davanın genişletilmesinin sanık sayısının artması ve davanın daha da uzamasına sebep olacağına vurgu yaptı.

Doğan, “Bizim 2008 yılında öne sürdüğümüz bazı talepler dört sene sonra ancak yerine getirilmişti. Biz bu durumu da göz önünde bulundurarak cinayetleri işleyenlerle ilgili bir karara varılmasını talep ettik. Bazı kurumlarda özellikle Ankara’daki Kozmik Oda soruşturmasını yürüten savcılardan mahkeme tarafından istenmesine rağmen örgütle ilgili bazı bilgi ve dökümanlar önce soruşturmanın selameti bahane edilerek ardından da gizlilik kararı kalkmasına rağmen bu sefer de soruşturmanın tamamlanmadığı gerekçesiyle savcılık tarafından mahkemeye verilmekten kaçınılmıştır. Savcılığın böyle bir tutum içerisine girerek talep edilen bilgileri mahkemeye göndermemesi usulen yanlıştır” dedi.

Mahkemenin bu kadar uzamasının bir başka sebebinin de üç defa heyet değişikliğine gidilmesine bağlayan avukat Erdal Doğan, konuyla ilgili sözlerine şöyle devam etti: “Her yeni gelen heyet olayları kavrayana kadar belirli bir süre geçiyor. Mahkemenin fazladan uzamasına sebep oluyor. Şayet mahkeme heyeti değiştirilmeye devam edilirse, dava daha da uzayacağa benziyor.”