Zeyno Erkan, gazeteci değildi, öyle bir iddiası da yoktu. "Türkiye duysun" diyerek ABD'de süren Reza Zarrab davasında yaşananları anlatıyordu sosyal medyadan yaptığı yayınlarda. Öyle ki bir anda izlenme rekorları kırmaya başladı. Tabi hedefi haline de geldi. Akit Tv açıkça "hain", "köstebek", "FETÖ'cü" ilan etti ve "bir an önce susturulmasını" istedi.

Yaptığı yayınlar engellenmeye çalışıldı. Ama susmadı Zeyno Erkan. Tam sekiz gün davada ne oldu, kim ne dedi bir bir anlattı.

Ta ki bir kaç gün öncesine kadar. Bir anda sesi soluğu kesildiği Zeyno Erkan'ın. Herkes hesabının çalındığını düşünürken çıktı ve "Neden sustuğunu" anlattı:

"Bakın şu anlattığımı Türkiye izliyor, işyerinden izliyorlarmış dün aldım haberi. Herkes izliyor onun için kelimelerimi çok seçerek söylemeye çalışacağım. Beni anlayın çok fazla konuşamıyorum, neden konuşamadığımı da anlayın. Akit'in tehditi, falancanın tehditi, filancanın tehditi ile susmadım. Tehditle falan sustuğum yok, susmamın tek nedeni arkadaşlar işimle alakalı.  O tarz gelişmeler oldu. İşimdeyim, gücümdeyim. İşimi kaybetmedim fakat sıkıntı olmasın diye susuyorum. Daha açık nasıl söylerim bilmiyorum. Anlayın. Yani bana çok şey yazmışlar. Zeyno şimdi sen susarsan herkesin morali bozulur falan. Ya susuyorum bugün susuyorum ömür boyu susmayacağım."

Evet, tam sekiz gün satır satır anlattı Zeyno, davayı. O anlattıkça rahatsız olan kimi gazeteciler de ağır şeyler söylemeye başladı Zeyno için. Oysa onun gazetecilik gibi bir iddiası yoktu. Gazeteciler işlerini yapsaydı belki Zeyno da bu kadar izlenme rekoru kırmayacaktı ya da böyle bir yayın yapmayacaktı. Onlara da bir mesajı var Zeyno'nun:

"Ya burası özgür bir ülke eline telefon alan herkes canlı yayın yapabilir. Ben nerede çalıştığımı da söyledim, gazetecilik iddiam olmadığını, hiçbir diksiyon eğitimim olmadığını da söyledim. Bazı gazetecilerin bana bu kadar saldırması neden anlamıyorum yani. Çok izlendiğim için mi? Siz yıllardır çok uğraşıp hiç izlenemediğiniz için mi? Bir de beni taklit etmişler. Sen de yap. Tarzımı eleştirenler buyursunlar şimdi."

Zeyno Erkan, işi nedeniyle bir süre siyasi bir yayın yapmayacak. Mahkemeye gitmeyecek. Takipçilerine çiçek, böcek, sincap çekip gösterecek. Çünkü kendi deyimiyle "yayın yasağı" var ona artık.